Mainos

Laukku, joka maksoi 20 000 euroa

Kirjailija Bob Greene näki lehdessä 27 000 dollarin, eli noin 20 000 euron arvoisen laukun. Mies päätti ottaa selvää, kuka kalliin luksuslaukun ostaa, ja kuka sitä oikein käyttää.

Kirjailija Bob Greeneä jäi vaivaamaan laukku, johon hän törmäsi Gulfshore Life -lehteä lukiessaan. Kyseinen matkalaukku oli Hermésin suunnittelema, Hector-niminen veska, ja hintaa sillä on hulppeat 27 000 dollaria, noin 20 000 euroa.

Greene lähti tutkimaan, kuka näin kallista laukkua käyttäisi matkoillaan. Mies kertoo havainnoistaan CNN:n nettisivulla.

Yksityiskoneella matkaan

Greenen oli vaikeaa käsittää, miten kukaan uskaltaisi kuljettaa tavaroitaan todella arvokkaassa laukussa. Muotiliikkeessä kävi kuitenkin ilmi, ettei 27 000 dollaria laukusta ole paljoakaan: Hermèsin liikkeessä New Yorkissa oli aiemmin ollut tarjolla 200 000 dollarin, noin 148 000 euron arvoinen, timanttikoristeinen laukku.

Puhelinsoitto Hermèsin USA:n pääkonttoriin valotti luksuslaukun omistajien mielenliikkeitä.

– Jotkut haluavat vain parasta. Ei kompromisseja, puhemies Bernice Kwok-Gabel totesi.

Kwok-Gabelin mukaan saman summan saattaisi käyttää esimerkiksi taideteokseen, joten tällainen hinta matkalaukusta ei ole liikaa. Lisäksi laukussa on itse asiassa kaksi erillistä osastoa, joita kannetaan samalla kahvalla. Ne voi ostaa myös erikseen – puolikkaan hinta on 14 000 dollaria, noin 10 000 euroa.

Hermèsin liikkeessä New Yorkissa myyjä kuvasi tapaa, jolla kallista matkalaukkua suojataan.

– Jotkut ostavat metallilaatikoita, joihin sulkevat laukkunsa. He ostavat matkalaukkuja matkalaukuilleen.

Toinen tapa suojata luksuslaukkua valottaa kenties vielä enemmän sen omistajakuntaa. Floridalaisessa Hermèsin liikkeessä myyjä nimittäin totesi Greenelle, että useimmat tällaisia laukkuja käyttävät lentävät yksityiskoneilla, joissa kallis veska on varmasti turvassa.

MTV3/Helmi

Lähteet: Cnn.com, Gulfshorelife.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.