Laukaukset rintaan ja selkään surmasivat ex-liivijengiläisen – poliisin kuvat näyttävät, miten luodit osuivat

Näin Helsingin Suurpellon henkirikos tapahtui – poliisin rekonstruktio paljastaa, kuinka ampumavälikohtaus eteni 0:45
Katso poliisin esitutkintamateriaalin kuvista, miten ampumistapaus tutkinnan perusteella tapahtui.

Suurpellon jengimurhaksi kutsutussa henkirikosoikeudenkäynnissä selvitetään tapausta, jossa Helvetin enkeleiden erottama tai itse järjestöstä eronnut parikymppinen mies ammuttiin kuoliaaksi parkkipaikalle Espoon Suurpellossa.

Syyttäjä pitää tekoa murhana, syytetyt kaksi Helvetin enkeleiden jäsentä taas itsepuolustuksena.

Tapauksen esitutkintamateriaali piirtää kuvan rikoksen etenemisestä. Epäilty oli jutellut kaksikon kanssa auton ikkunasta, kun ampuminen alkoi. Miesten mukaan mies oli tavoitellut asetta ja laukaissut sen kerran ennen toisen syytetyn ampumaa laukausta, syyttäjän mukaan taas nämä taas toimivat ensin.

Poliisi lavasti tilanteen uudelleen hahmottaakseen, miten kuskin paikalla ollut mies oli ampunut pelkkääjän paikkaa kohti kumartunutta miestä. Ensimmäinen laukaus oli osunut miestä rintaan, ja toinen selkään. Tämän jälkeen epäillyt pakenivat paikalta, jolloin uhri ampui kerran heidän peräänsä.

Esitutkinnassa on viitteitä, että uhri ei olisi voinut ampua ensimmäistä laukausta, koska vaikutti olleen kumartuneessa asennossa saadessaan osuman. Lisäksi paikalta ei löytynyt todisteita neljännestä laukauksesta, joka olisi tapahtunut ennen syytetyn ampumaa laukausta.

Teossa käytettyä asetta ei löytynyt koskaan, ja syytetty kertoi heittäneensä sen mereen.

Lue myös:

    Uusimmat