Latvala ylisti Ogieria: Jopa vahvempi kuin Loeb aikoinaan

Toyotan Jari-Matti Latvala sai positiivisen aloituksen mestaruustaistelulle rallin MM-sarjassa, kun tuurilainen ylsi kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon osakilpailussa.

Kisan voittoon ajoi puolustava mestari, Fordin Sebastien Ogier. Voitto oli Ogierille jo viides perättäinen Monte Carlossa. Lisäksi ranskalainen on juhlinut kotikisansa voittoa myös klassikkorallin ollessa IRC-sarjassa vuonna 2009.

– Seb tuntee nämä olosuhteet niin hyvin. Hän osaa myös todella nopeasti sopeutua, kun olosuhteet äkkiä vaihtuvat. Hän ei myöskään ota ylimääräisiä riskejä, vaan tietää, miten missäkin tilanteessa pitää ajaa. Sebastien on täällä nyt jopa vahvempi kuin (Sebastien) Loeb oli aikoinaan, Latvala ylistää viisinkertaista maailmanmestaria.

Latvalan matkaan tarttui kaksi bonuspistettä kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta, jolla suomalaiskuljettaja oli neljänneksi nopein.

– Oli kyllä todella helpottunut fiilis maalissa. Edellinen kausi päättyi Australiassa sähellykseen ja sen jälkeen minulla on ollut aika paljon paineita. Nyt saatiin ehjä kisa ajettua ja se on kaikkein tärkeintä, Latvala paalutti kisan jälkeen.

– Yhtään parempaan en olisi tänä viikonloppuna pystynyt. Minulla ei ollut ihan sataprosenttista luottoa autoon, mutta osasin ajaa sen mukaan.

MM-rallikausi jatkuu Ruotsissa helmikuun puolivälissä. Latvala puolustaa kisan voittoa viime vuodelta.

– Ruotsissa kaksi asiaa ratkaisee. Jos soraa tulee pintaan, niin sitten pitää osata säilyttää nastat renkaissa. Yleisesti siellä vauhti kuitenkin ratkaisee. Siellä mennään niin kovaa. Autoon pitää luottaa.

Lue myös:

    Uusimmat