Jari-Matti Latvala myhäili Monte Carlon rallin jälkeen – kuvaili suoritusta jääkiekkotermein

Toyotan Jari-Matti Latvala ylsi palkintopallille legendaarisessa Monte Carlon MM-rallissa. Latvala nousi kolmanneksi lauantain alkuvaiheilla ja piti paikan hallussaan aina maaliin saakka.

Latvala lähti kisaan maltillisin tavoittein.

– En missään vaiheessa edes lähtenyt tavoittelemaan voittoa, vaan yritin päästä viiden joukkoon. Oli myös ajatus siitä, että jos kolmen parhaan joukossa olisi, niin siihen voisi olla todella tyytyväinen. Noh, kolmas sija tuli. En voisi olla tyytyväisempi, Latvala sanoi MTV Sportille.

– Tämä on kuitenkin sarjan vaikein osakilpailu ja täällä on niin helppo tehdä virheitä. Tänäkin vuonna olosuhteet olivat erittäin vaikeat. Oli sekaisin lunta, jäätä, loskaa ja kaikkea. Saatiin mukaan hyvät pisteet ja tämä oli tiimiltä vahva suoritus, Latvala jatkoi.

Monte Carlon rallin voitti Fordin ranskalaiskuski Sebastien Ogier. Kakkoseksi ajoi Latvalan tallikaveri, Viron Ott Tänak.

Tulokset​​​​​​​

Koko viikonlopun antia Latvala lähti analysoimaan toisesta lajista tutuilla sanamuodoilla.

– Jos jääkiekkotermein kuvaisi, niin tämä meni aivan pelikirjan mukaan, Latvala maalaili iloisena.

WRC-sarjassa katseet kääntyvät seuraavaksi Ruotsiin, jossa ajetaan kauden toinen ralli helmikuun puolessa välissä. Sitä kohti Latvala lähtee hyvän itseluottamuksen kera.

– Viime kauden loppuvaihe oli vaikea, mutta siitä on opittu ja sen jälkeen on yritetty kehittää autoa. Nyt on menty steppejä eteenpäin. Meillä on hyvä luotto ja fiilis siitä, että Ruotsissa on mahdollista ajaa voitosta. Auton suorituskyvyn pitäisi riittää siihen, Latvala näkee.

Lue myös:

    Uusimmat