Lattian vajoaminen

Omakotitalon lattialaatan alla oleva maakerros on todennäköisesti ollut liian löysää ja näin lattia on pudonnut n. 15 senttiä yhdestä kulmasta. Nostettuani lattian ylös uretaanivaahdolla huomasin, että uretaania on pursunut sisäseinä rakenteisiin ja sokkeli on kallistunut yläreunastaan noin 10 senttiä ulospäin. Onko mitään tehtävissä kun nyt näyttää siltä, että lattia on taas laskemassa ja sokkelin helkeamista tulee täytemaatavaraa ulos?

On mahdotonta sanoa mitä talossasi oikein on tapahtunut näin tietokoneen välityksellä. Asia vaatisi paikanpäällä käyntiä ja rakenteiden tutkimista tarkemmin. Joka tapauksessa 15 cm painunut lattia on niin paljon, että tulee ensimmäisenä mieleen, että lattia on valettu talviaikaan ja lumikerroksen päälle, jos kyseessä on betonilattia niinkuin käyttämäsi nimitys"lattialaatta" antaa ymmärtää.

Toinen mahdollisuus on, että kyseessä onkin puupalkkien päälle koolattu puulattia, jonka puolesta puhuu se, että uretaania on päässyt väliseinän sisälle. Betonilaatan läpi uretaani ei seinän sisään mene se on varmaa. Uretaanin olisi kaiken lisäksi tunkeuduttava seinän pohjajuoksun läpi, mikä jo sinällään tuntuu uskomattomalta.

Et kerro koska talosi on rakennettu, oletko kenties ollut itse sitä tekemässä, onko talo ostettu hiljattain, nimittäin, jos kyseessä on maan painuminen maavaraisen lattialaatan alla huonon maan tiivistyksen takia, tapahtuu se melko pian n.1-3 vuoden sisällä talon rakentamisesta. Tietysti voi olla mah dollista, että talosi alla on haljennut vesijohto, joka huuhtelee lattiasi alta täytesoran pois. Onko sora, joka tulee ulos sokkelissa olevista halkeamista erittäin märkää, vai onko se kuivaa? Tämän vian olisi kyllä luullut paljastuvan melko pian.

Kaiken kaikkiaan kuulostaa siltä, että olet onnistunut hankkimaan itsellesi erittäin suuren ja kalliin remontin, johon en näin tietokoneen välityksellä pysty tekemään korjaustyöselitystä, vaan kehottaisin sinua kääntymään pikaisesti jonkun korjausrakentamiseen erikoistuneen insinööritoimiston puoleen.

Neuvoksi tulevaisuutta varten kehoittaisin asuntoa ostettaessa kiinnittämään huomiota enemmän siihen, miten talo on tehty, kuin siihen, kuinka halvalla sen saa ostetuksi. Jos olet itse rakentanut talosi, tai kenties ryhtymässä oman kodin rakentajaksi, korostaisin vastaavan mestarin merkitystä !!!!!!!!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja