Lastenvaunukopla kärähti nolosti – varastetut vaunut yritettiin myydä entiselle omistajalle

Helsingin poliisi epäilee 38-vuotiasta naista ja 28-vuotiasta miestä lukuisten lastenvaunujen varkauksista. Tapaus lähti paljastumaan, kun nainen yritti myydä anastamiaan vaunuja niiden entiselle omistajalle.

Poliisi tiedotti kuukausi sitten pariskunnasta, jonka epäiltiin varastaneen lastenvaunut, postia ja muuta tavaraa tuhansien eurojen arvosta.

– Poliisi sai pariskunnan kiinni ennen pääsiäistä. Pariskunnan nainen jäi kiinni, kun hän oli netissä myymässä varastamiaan lastenvaunuja takaisin sille, jolta oli ne varastanut, kertoo rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen.

Lastenvaunuja ostamassa ollut uhri soitti poliisit paikalle ja nainen otettiin kiinni. Miesystävä napattiin myöhemmin.

Rikosepäilyt laajenivat

Poliisi epäilee pariskuntaa nyt aiempaa useampien lastenvaunujen varastamisesta, muiden ihmisten postien varastamisesta, identiteettivarkauksista ja petoksista. Poliisi epäilee, että pariskunta olisi yrittänyt tilata tavaraa netistä muiden ihmisten identiteeteillä. 

Petersohn-Järvisen mukaan mies ja nainen ovat "poliisin vanhoja tuttuja".

Kuvioon liittyy kolmaskin henkilö, joka poliisin epäilyjen mukaan säilytti varastettuja lastenvaunuja. 

Kotietsinnällä poliisi löysi viidet vaunut ja parikymmentä kuvaa varastetuista lastenvaunuista.

Petersohn-Järvisen mukaan rikosten uhrin kannattaa aina tehdä rikosilmoitus ja myös seurata netin huutokauppasivustoja ja myyntipalstoja. Mikäli siellä huomaa omaa omaisuuttaan, kannattaa asiasta ilmoittaa poliisille pikimmiten.

Lue myös:

    Uusimmat