Lastensuojelun käsittelyajat pysyvät pitkälti aikataulussa – määräaikojen ylityksiä todettiin 173 kunnassa

Lastensuojelua tiimityönä ja uudella otteella 18:13

Lastensuojelun käsittelyajat ovat Aluehallintoviraston (avi) mukaan varsin kelvolliset.

Lastensuojelun palvelutarpeen arviointien käsittely aloitettiin kunnissa 98-prosenttisesti seitsemän arkipäivän kuluessa. Arvioinnit valmistuivat 94-prosenttisesti kolmessa kuukaudessa. Viikko ja kolme kuukautta ovat palvelutarpeen arvioinnin aloituksen ja arvioinnin valmistumisen määräajat.

Aluehallintavirastot ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira valvovat lastensuojelun määräaikoja ensisijaisesti edistämällä, tukemalla ja varmistamalla kuntien omavalvontaa.

Valvontaviranomaisten arvioimassa aineistossa määräaikojen ylityksiä todettiin 173 kunnassa. Valvontaan otettiin 87 kuntaa. Edellisvuonna ylityksiä todettiin 112 kunnassa, joista valvontaan otettiin 96. Tuorein aineisto yltää lokakuusta maaliskuuhun.

– Vaikka määräaikojen ylitysten määrässä ja valvontaan otettujen kuntien lukumäärässä on jonkin verran vuotuista vaihtelua, ovat lastensuojelun käsittelyajat pysyneet pääosin hyvällä tasolla, avi kirjoittaa tiedotteessa.

Jatkuvasti määräaikoja ylittäviin kuntiin Valvira ja aluehallintovirasto tekevät ohjaus- ja arviointikäyntejä, joiden tarkoituksena on perehdyttää johtoa ja henkilöstöä lainsäädäntöön, omavalvontaan sekä muihin asiakasturvallisuuden kannalta ajankohtaisiin asioihin.

Lue myös:

    Uusimmat