Lastenpsykiatri: Eihän työpaikallakaan pomoa uhkailla kännykkäkameralla kuvaamisella

Helsingin Alppilan koulun opettajan eroon johtanut tapahtumaketju on hoidettu sekä koulussa että Opetusvirastossa kaikin tavoin epäonnistuneesti, sanoo lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen Pelastakaa Lapset ry:stä.

– Hallintoihmiset eivät ole onnistuneet tilanteen hoidossa. Kuten poliisikin on todennut, tällaiset asiat olisi pitänyt ilman muuta hoitaa kouluyhteisössä, toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Sinkkonen.

Sinkkosen mukaan tapauksessa olisi pitänyt pyrkiä rakentavaan vuoropuheluun ja ratkaisuun.

– En usko, että tällainen kohu ja opettajan saamat potkut ovat tässä tapauksessa mukana olleille oppilaillekaan - ruokalasta ulos tönitylle ja tapauksen kuvanneelle - positiivisin mahdollinen lopputulos. Minä ainakin kokisin syyllisyyttä, pohtii Sinkkonen.

Hänen mukaansa koulumaailma, jossa oppilaat uhkailevat opettajaa kännykkäkameran kuvaamisella on kaikin tavoin epäterve.

– On kyllä aika hurjaa, että opettajat joutuvat alistumaan tällaiseen uhitteluun. Eihän työelämässäkään voida kuvitella, että työntekijät sanoisivat pomolleen vahtivansa tätä ja ottavansa tarvittaessa kuvia.

Lastenpsykiatrin mukaan tapauksen päätyminen poliisitutkintaan ja opettajan potkuihin kertovat siitä, että monessa asiassa on menty pieleen.

– Koulun pitäisi olla paikka, missä oppilaat opiskelevat ja missä opettajan on turvallista työskennellä. Tästähän me veronmaksajat maksamme.

(MTV3)

Kerro, miten sinun koulussasi pidettiin kuria yllä. Keräämme kokemuksia siitä, millä tavoin oppilaita on rankaistu eri vuosikymmeninä.

Lue myös:

    Uusimmat