Mainos

Lasten pottaa myydään tökeröllä mainoksella: "Älä anna poikasi pissata kuin tyttö!"

Lasten vessaa myydään todella tökeröllä mainoksella.

Baby's Steps -nimisen yrityksen lastentuote herättää ihmetystä netissä. Kyseessä on harjoitusvessa potalle opettelua varten. Vessaa markkinoidaan kuitenkin kyseenalaisilla stereotypioilla, kertoo 22words-sivusto.

Facebook-käyttäjä April Pickens jakoi kuvan mainoksesta sen jälkeen, kun yhtiö oli hehkuttanut vessan ihanuutta Facebookissa. Julkaisussaan Pickens kyselee, editoiko myyjä pottamainosta vähemmän kammottavaksi; hänen jakamassaan kuvassa vessaa myydään sanoilla "kasvata pojastasi mies". Vessoja esittelevän kuvan alla lukee "älä anna poikasi pissata kuin tyttö!" Mainoksessa on kaiken muun lisäksi myös kirjoitusvirhe.

Kuva mainoksesta lähti leviämään myös muilla sivustoilla.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Yhtiön edustaja ei suinkaan pahoitellut tilannetta ja mainoksen aiheuttamaa mielipahaa.

– Minun mokani, en ajatellut, että ihmiset pitävät tätä niin loukkaavana, se oli mainos, yritys kirjoitti Facebook-sivullaan nauravan emojin kera.

Edustaja myös huomautti, että kuva on "vain geneerinen tuotejulkaisu" heidän nettisivultaan.

– "Vain mainos", joka vähättelee puolta maailman väestöstä heidän sukupuolensa perusteella. Joo, ei yhtään loukkaavaa, Coral Makenzi Brannan totesi.

Yhtiö myös perusteli, ettei potta ole opetuslelu, vaan vain "hauskanpitoa" varten. Asiakkailta tämä kirvoitti kirpeitä kommentteja.

– Eli se on hyödytön? Miksi sitten yritätte myydä tätä kuin sillä olisi oikea käyttötarkoitus? Tuote pitäisi merkitä leluksi, jos se on "vain hauskanpitoa varten", ei urinaaliksi, kuin sen pitäisi oikeasti toimia sellaisena, Kento Harakura kommentoi.

Tuote herätti runsaasti ihmetystä Twitterissä: käyttäjät pohtivat, miksi tuote on sammakko, miksi sammakon suussa on virtsaa luultavasti roiskiva hyrrä ja pysyykö tuote todella kiinni seinässä, jos lapsi käyttää sitä. Ihmiset myös kyseenalaistivat sen, miten ”sammakon suuhun pissaaminen” tekee pojasta miehen.


***

2:16

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.