Mainos

Lasten pahoinpitelyistä epäiltyä hoitajaa ei ole irtisanottu – "Hänen pitää saada kertoa oma käsityksensä"

Lastenhoitajaa epäillään kahden lapsen pahoinpitelystä Kauniaisissa. Kauniaisten kaupunginjohtaja kertoo MTV Uutisille järkyttyneensä kuullessaan Sansinpellon päiväkodin ongelmien laadusta.

Lastenhoitajan epäasiallista käytöstä on käsitelty vuodenvaihteen jälkeen useampaan otteeseen. Poliisille tapauksista tehtiin tutkintapyyntö vasta noin kaksi viikkoa sitten.

Poliisille tehtyjen rikosilmoitusten mukaan lastenhoitajan epäillään muun muassa nipistelleen lapsia, tarttuneen heihin kiinni ja huutaneen heille aggressiivisesti. Poliisin mukaan mahdolliset pahoinpitelyt ovat tapahtuneet loppuvuodesta 2016 ja kuluneen talven ja kevään mittaan.

Kaupunginjohtaja myöntää viiveen

Kaupunginjohtaja Christoffer Masar myöntää että lastenhoitajan käytökseen puututtiin viiveellä.

– Aikaisemmassa vaiheessa oli ryhdytty toimenpiteisiin lähinnä työntekijän äänenkäyttöön liittyen.

– Vasta myöhemmin kävi ilmi, että on ollut tällaista fyysistäkin, Masar sanoo MTV:lle.

Kaupunginjohtajan mukaan ongelman laajuus valkeni vasta kevään aikana huolestuneilta vanhemmilta tulleiden yhteydenottojen myötä.

– Kun järjestimme vanhempainillan aiemmin tässä kuussa, kävi selväksi, että tapauksesta täytyy tehdä tutkintapyyntö, hän sanoo.

Kaupunginjohtajan mukaan lastenhoitajan käytöksestä huolestuneita vanhempia on ollut "useita".

– Ymmärsimme, että kyse ei ole yksittäisestä tilanteesta, hän lisää.

Kriisiohjeistuksia mietitty uudestaan

Epäillyt pahoinpitelyt ovat kaupunginjohtajalle sokki. Hänen mukaansa Kauniaisten päiväkodeissa ei ole aiemmin ilmennyt mitään vastaavaa. Tapauksen johdosta myös päiväkotien kriisiohjeistuksia on jouduttu miettimään uusiksi.

– Ne lähtevät yleensä siitä olettamuksesta, että uhka tulee ulkopuolelta. Ei ole ehkä oltu tarpeeksi hyvin varauduttu siihen, että kyse voi olla myös omasta työntekijästä. Siitä ei ole ollut kokemuksia aiemmin.

Rikosepäilyjen kohteeksi joutunutta lastenhoitajaa ei ole irtisanottu. Hän ei kuitenkaan 28.3. jälkeen ole työskennellyt lasten parissa, Masar kertoo.

– Emme voi etukäteen todeta, mitä päiväkodissa on tapahtunut, ja siksi myös hänelle pitää antaa mahdollisuus kertoa oma käsityksensä tapahtumien kulusta. Prosessi on kuitenkin käynnissä, eikä hän työskentele tällä hetkellä laisinkaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.