Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Laskiaispullia

Julkaistu 03.02.2005 14:16(Päivitetty 08.12.2011 07:30)

Mikäpä olisikaan sen mukavampaa kuin olla ulkona mäessä tai ladulla, ja sen jälkeen nauttia mehevästä laskiaispullasta! Pullan leipominen ei ole nykyään enää välttämättä kovin vaativaa puuhaa, sillä valmista pullataikinaa saa kaupan pakastealtaasta. Tässä alla on muutamia laskiaispullavinkkejä. Tietysti voit leipoa myös perinteisiä pyöreitä pikkupullia ja täyttää ne hillolla ja kermavaahdolla.

· Sydänlaskiaispullat

· Helppo Laskiaispullatorttu

· Muheva Iso Laskiaispulla

Sydänpullat

Sydänlaskiasispullat
SydänlaskiasispullatMTV
  • 12 kpl tai 6 kpl hyvin isoja
  • 1 pkt pullataikinaa (600 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raesokeria (ja mantelirouhetta)

Mikäli haluat leipoa pullataikinan itse, tähän ohjeeseen riittää ½ annosta. Katso ohje: Näin leivot parasta pullaa.

  • Väliin:
  • 2 dl kuohukermaa (1 tlk)
  • ½ - 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl rahkaa (1 tlk)
  • n. 2 dl mansikkahilloa

Sulata pullataikinalevyt levittäen ne uunipellille leivinpaperin päälle noin puoleksi tunniksi. Ota sulaneista taikinalevyistä melko isolla, taikinalevyn leveyteen mahtuvalla sydänmuotilla sydämiä. Jos et omista muottia, tee sydämet veitsellä leikaten ja muotoillen. Voit myös leikata levyt neliöiksi tai kolmioiksi, mikäli sydämen muotoilu tuntuu liian vaikealta ilman muottia.

Kaaviloi reunoiksi jääneet pullataikinapalaset uudelleen ja tee vielä niistäkin sydämiä. Anna pullasydämien kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa (n. 45 min - 1 tunti). Hyvä paikka on 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Voitele hyvin kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria (ja mantelirouhetta). Paista 210 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin keltaisiksi. Paras pulla on juuri ja juuri kypsää eli älä paista pullia kuiviksi!

Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia ja laita väliin mansikkahilloa ja kermarahkaa (vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit).

Mikäli haluat isoja, reilunkokoisia laskiaispullia, älä halkaise pullia vaan, laita kaksi pullasydäntä päällekäin ja väliin hilloa + kermarahkaa.

Helppo laskiaispullatorttu

laskiaispullalevykakkulaskiaispullalevykakkuMyllyn Paras

  • 1 pkt pullataikinaa (600 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raesokeria (ja mantelirouhetta)
  • Väliin:
  • 2 dl kuohukermaa (1 tlk)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl rahkaa (1 tlk)
  • n. 2 dl mansikkahilloa

Sulata pullataikinalevyt levittäen ne uunipellille leivinpaperin päälle noin puoleksi tunniksi. Yhdistä aina 2 levyä toisiinsa, niin saat kolme isoa neliölevyä torttupohjiksi. Anna kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa (n. 45 min - 1 tunti). Hyvä paikka on 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Voitele hyvin kohonneet pullalevyt munalla, ripottele päälle raesokeria (ja mantelirouhetta). Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin keltaisiksi. Paras pulla on juuri ja juuri kypsää eli älä paista pullia kuiviksi!

Kostuta pulla levyt vaniljamaidolla. Kokoa pullalevyistä torttu laittamalla kerrosten väliin hilloa ja kermarahkaa. (vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää sokeri, mausteet ja rahkat).

Muheva iso laskiaispulla

iso laskaispullaiso laskaispullaMyllyn Paras

  • 2 kpl
  • 1 pkt pullataikinaa (600 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raesokeria (ja mantelirouhetta)

Mikäli haluat leipoa pullataikinan itse, tähän ohjeeseen riittää ½ annosta. Katso ohje: Näin leivot parasta pullaa.

  • Väliin:
  • 2 dl kuohukermaa (1 tlk)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl rahkaa (1 tlk)
  • n. 2 dl mansikkahilloa

Sulata pullataikinalevyt levittäen ne uunipellille leivinpaperin päälle noin puoleksi tunniksi. Yhdistä koko taikina yhdeksi pullataikinaksi ja leivo taikinasta 1 tai 2 isoa pullaa. Anna kohota kaksinkertaisiksi leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa (1 tunti). Hyvä paikka on 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Voitele hyvin kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria (ja mantelirouhetta). Paista isoa pullaa 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin keltaisiksi.

Halkaise jäähtynyt jättipulla. Koverra pullan sisusta kuorista irti. Kostuta jäänyt ylä- ja alaosa pullasta vaniljamaidolla. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sokeri, mausteet ja rahkat sekä koverrettu pullan sisus. Täytä jättipulla laittamalla väliin reilusti hilloa ja kermarahkaseosta.

Reseptit: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohuSikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästäMiksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaaHaluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin

  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa

  • Eilen19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!