Laskettelukausi katkesi koronaan viime vuonna, nyt Rukan tilanne on täysin toinen: "Porukkaa näyttää tulevan koko ajan rinteeseen – en usko, että päättyy ennen toukokuuta"

4:36
Katso myös video: Hiihtokeskukset valmistautuvat hiihtolomalaisiin – näin runsaisiin turistiryppäisiin aiotaan reagoida.

Hiihtolomakausi alkoi tänä viikonloppuna Etelä-Suomen osalta. Koronapandemia ei näy Pohjois-Suomen laskettelukeskusten kävijämäärissä. Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen uskoo tämän vuoden laskettelukauden olevan normaalia vastaava.

– Lomatunnelmat alkavat kireässä pakkassäässä tällä hetkellä. Onneksi aurinko paistaa. Porukkaa näyttää tulevan koko ajan rinteeseen, mutta nyt on vähän rauhallisempaa, kun on niin kova pakkanen. Rinteessä olon aika jää lyhyemmäksi, Parviainen kertoo.

– Normaali hiihtoloman kävijämäärä on odotettavissa ensi viikolle. Mökkien varaustilanne on erittäin hyvä, hän jatkaa.

Rinteisiin on tänään kertynyt jonkin verran jonoja.

– Gondolihisseihin saa mennä vain oman seurueen kesken, mikä tarkoittaa, että ne pyörivät vajaalla kapasiteetilla. Myös tuolihisseihin jätetään tyhjiä paikkoja väliin, Parviainen selvittää.

"Ihmiset haluavat koronakuplan"

Hotelleissa on tänä vuonna enemmän tilaa kuin mökeissä ja Parviaisen mukaan tämä selittyy koronatilanteella.

– Ihmiset haluavat rakentaa sellaisen oman koronakuplansa, hän toteaa.

Parviainen kertoo, että rinneravintoloissa päivystävät ovimiehet, jotka vartioivat, että väkimäärä pysyy voimassaolevien määräysten mukaisena.

– Sisälle ei päästetä yhtään sen enempää ihmisiä. Jatkuva valvonta on päällä.

Lomailijoilta toivotaan vastuullisuutta

Turvajärjestelyistä huolimatta Parviaisella on omat terveisensä hiihtolomalaisille.

– Toivoisin että ihmiset muistaisivat käyttäytyä vastuullisesti ja muistaisivat turvavälit. Hengityssuojaimia tulisi käyttää aina sisätiloissa liikkuessa ja niitä suositellaan myös hissijonoihin ja nousun ajaksi. Maskeja on meillä monissa paikoissa saatavilla ilmaiseksi.

Kauden uskotaan jatkuvan pitkälle kevääseen normaalisti

Viime vuonna rinnekausi katkesi koronapandemian vuoksi.

Parviainen ei usko, että tänä vuonna kävisi samalla tavalla.

– Sellaista pelkoa meillä ei ole rinneliiketoiminnan kanssa. Monet asiantuntijat ovat todenneet, että tartuntariski rinnetoiminnassa on hyvin pieni.

– Ulkoilmassa pystytään turvavälit säilyttämään hyvin ja jos ihmiset ovat vain huolellisia niin en itse usko, että laskettelukausi loppuisi kesken. En usko että se ennen toukokuuta päättyy tänä vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja