Lasimestarin silli ja graavilohi 19.12.2000

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vuoden kalakauppias Kai Röntynen Kalatukku E. Eriksonilta valmistaa jouluisia kaloja.

Lasimestarin silli


3 - 4 silliä
noin 8 dl vettä
8 dl sokeria
kanelitanko
kokonaisia neilikoita
sinapinsiemeniä mustapippuria maustepippuria laakerinlehti inkivääriä
5 dl väkiviinaetikkaa
porkkanaa
sipulia

1. Perkaa sillit ja pane ne likoamaan kylmään veteen jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
2. Kiehauta vesi ja lisää sinne sokeri ja mausteet. Keitä hetki, kunnes liemi kirkastuu.
3. Mausta liemi etikalla ja anna sen jäähtyä noin 60 asteiseksi.
4. Kuori sipuli ja porkkana ja leikkaa ne siivuiksi.
5. Perkaa sillit ja leikkaa ne muutaman sentin paksuisiksi paloiksi.
6. Pane sillipaloja ja kasviksia kerroksittain lasipurkkiin, kaada liemi lopuksi päälle.
7. Anna maustua muutaman päivän ajan jääkaapissa.

Graavilohi


2 lohifileetä
suolaa
sokeria
tilliä
pippuria (rosmariinia)

1. Poista lohesta ruodot.
2. Ripottele lohifileen pinnalle merisuolaa, sokeria, pippuria ja tilliä. Halutessasi voit laittaa myös rosmariinia.
3. Pane toinen lohifilee mausteiden päälle.
4. Kääri lohet tiukkaan pakettiin folioon ja sulje paketti muovipussiin.
5. Anna maustua jääkaapissa 12-24 tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat