Lara ei voi harrastaa seksiä kauheiden kipujen vuoksi: "En ole koskaan tuntenut itseäni niin epätoivoiseksi"

2:27

Lara kärsii tiloista, jonka vuoksi yhdyntä aiheuttaa hänelle sietämätöntä kipua. – On todella vaikeaa ajatella jotakin muuta kuin kipua, kun kärsit joka päivä, hän sanoo.

Video: Millaisia ovat seksin yleiset ongelmat?

Lara kirjoittaa paljon vaginastaan. Sille on hyvä syy: hän kärsii tiloista, jonka vuoksi yhdyntä aiheuttaa hänelle sietämätöntä kipua.

Laralla on esimerkiksi endometrioosi, emätinkouristuksia ja vulvodynia, joista aiheutuu vaikeita tuskatiloja.

– Tilani aiheuttavat minulle kroonista kipua, mikä on syvältä, koska sen takia minun täytyy viettää paljon aikaa sängyssä maaten, Lara kuvailee Buzzfeed-sivustolla.

"Luulin, että kipu vuositarkastuksessa oli normaalia"

Laran tiloja ei voi parantaa. Kivut alkoivat jo Laran ollessa nuori.

– Luulin, että kipu vuositarkastuksessa oli normaalia, ja että kaikista tuntui siltä, kun heidän vaginaansa kosketettiin, Lara kertoo BuzzFeedVideon haastattelussa.

Muutamia vuosia myöhemmin Lara yritti käyttää tamponeja. Hän ei onnistunut.

– Se aiheutti minulle järjetöntä kipua. Ajattelin, että sekin on normaalia. Kivustani huolimatta en koskaan kysynyt ystäviltäni "hei, kun menet gynekologille, tuntuuko se siltä, että sinua revitään auki", hän kuvaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Ensimmäisen seksikerran kuuluu sattua. Sitä kaikki sanovat. Sitä olen kuullut 13-vuotiaasta asti. Kun yritin, ja se sattui niin paljon, että huusin kivusta, ajattelin, pitäisikö tämän todella olla tällaista?

Sama ilmiö toistui jatkuvasti: jos Lara yritti harrastaa seksiä, se päättyi kipuun ja hämmennykseen. Hän lakkasi yrittämästä.

Tila yritettiin korjata leikkauksella

Lopulta Lara kuitenkin tapasi miehen, josta piti todella paljon.

– Kun todella pidät jostakusta, haluat olla intiimisti hänen kanssaan. Ajattelin, että ehkä vika oli muutamissa ensimmäisissä miehissä, ehkä se oli ohimenevää, ehkä vaginani on nyt kunnossa. Ei se ollut.

Seksi ei onnistunut. Lara tajusi, ettei voisi enää välttää asiaa.

Hän meni gynekologille ja sai endometrioosidiagnoosin. Tila yritettiin korjata leikkauksella, mutta kivut eivät hellittäneet.

Laran elämästä tehtiin myös As/Is -sarjan jakso:

Lara vajosi syvemmälle epätoivoon. Myös parisuhde rakoili, koska leikkaus ei ollutkaan poistanut kipuja.

– Koin, ettei minulla ollut fyysisesti hänelle mitään tarjottavaa. En ymmärtänyt, miksi hän vielä haluaisi olla kanssani.

Lara vajosi masennukseen. Hän kykeni ajattelemaan vain kipua.

Aneli lääkäriltä apua ja itki

Lopulta Lara hakeutui alan spesialistille kipujensa vuoksi. Vastaanotolla hän aneli apua ja itki niin, että melkein hyperventiloi.

– En ole koskaan tuntenut itseäni niin epätoivoiseksi, hän kuvaa.

Kävi ilmi, että Laran ongelmille todella oli lääketieteellinen selitys.

Lääkäri kertoi Laralle tämän diagnooseista, yritti kannustaa Laraa ja kertoa, että hän voisi vaikuttaa tilanteeseensa itse, mutta Lara ei kyennyt kuuntelemaan.

– Kun hän sanoi, ettei parannuskeinoa ole, tuntui, että sydämeni putosi ulos kehostani, Lara kuvaa.

Hän halusi vain mennä kotiin ja unohtaa kaiken.

"Elämässä on niin paljon muutakin kuin kyky harrastaa seksiä"

Lääkärikäynnistä on kuusi vuotta. Apeasta alusta huolimatta diagnoosit kuitenkin muuttivat Laran elämän. Hän esimerkiksi kävi fysioterapiassa ja käyttää vain puuvillaisia alusvaatteita. Alapään viilentäminen auttaa kipuun.

– On todella vaikeaa ajatella jotakin muuta kuin kipua, kun kärsit kivusta joka päivä.

"Jos krooninen kipusi voisi tekstata sinulle (se pilkkaisi särkylääkkeitäsi)." Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Laran on edelleen vaikeaa keskustella seksistä ja katsoa eroottisia kohtauksia elokuvissa. Hän on surullinen, ettei koskaan saanut kokea seksiä, mutta myös ymmärtänyt, että moni kärsii samanlaisista tiloista.

– Olen aina sitä mieltä, että elämässä on niin paljon muutakin kuin kyky harrastaa seksiä. Se ei ehdottomasti tarkoita sitä, että olet rikki, Lara sanoo.

– Tiedän, että jonain päivänä voin antaa anteeksi keholleni, koska se petti minut. En ole ihan vielä siellä, mutta tiedän, että pääsen siihen vielä.

"Kun löydät sen oikean ihmisen, painolastillasi ei oikeastaan ole merkitystä"

Treffeillä on edelleen hieman hankala käydä.

– Olen heteronainen, eikä suinkaan ole helppoa selittää miehille, että en ehkä koskaan voi harrastaa heidän kanssaan seksiä. Siinäpä hyvä tapa murtaa jää, Lara sanoo.

– Minulla kesti kauan tajuta, että kaikilla on painolastia – ei vain minulla – ja, rehellisesti, kun löydät sen oikean ihmisen, painolastillasi ei oikeastaan ole merkitystä. Tiedän, kuulostan Instagramista löytyvältä motivaatiolauseelta. Mutta se on totta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja