Lapsiperheen tragedia kosketti Nurmeksen hartaudessa - “Lähimmäisen vointia pitää kuulostella”

Nurmeksen kirkkoon kokoontui illansuussa toista sataa kaupunkilaista hartaustilaisuuteen.

Seurakuntalaiset hiljentyivät kunnioittamaan Rautavaaralla rajussa nokkakolarissa menehtyneen lapsiperheen muistoa.

Herkkä tilaisuus sisälsi hengellistä musiikkia, virsiä sekä rukouksia ja lohdutuksen sanoja.

- Tänä iltana Nurmeksessa halutaan olla yhdessä Jumalan kasvojen edessä ja pyytää häntä antamaan voimaa ja rohkaisemaan, sanoi tilaisuutta johdatellut evankelisluterilaisen seurakunnan kappalainen Leila Koponen.

Suruliputus koko päivän

Tilaisuus järjestettiin Nurmeksessa, koska kolarissa menehtynyt äiti oli alustavien tietojen mukaan sieltä kotoisin.

Nurmeksessa suruliputettiin tiistaina yleisesti ennen hartaustilaisuutta. Kirkon ovet avattiin lohdutusta kaivanneille jo maanantaina iltapäivällä. Hiljentymiseen ja keskusteluihin seurakunnan edustajien kanssa on Koposen arvion mukaan osallistunut muutamia kymmeniä ihmisiä jo ennen hartaustilaisuutta.

- Kirkossa on ollut pappeja, diakoniatyöntekijöitä ja kasvatuksen asiantuntijoita seurakuntalaisten apuna, Koponen kertoi.

“Avun hakemista ei saa hävetä”

Kolariin johtaneiden tapahtumien taustalla arvioidaan olevan vaikeita perheongelmia. Koponen sanoo kohtaavansa niitä työssään toistuvasti. Auttamisen onnistumiseksi olennaista olisi saada vaikeuksista tieto ajoissa.

- Tavallisen kansalaisen tapa auttaa on kuulostella lähimmäiseltä, mitä hänelle kuuluu. Se on arjen ihmisyyttä parhaimmillaan.

Koponen muistuttaa, että kaikki yhteiskunnan ja seurakunnan auttamisverkostot ovat ihmistä varten.

- Niitä ei tarvitse pelätä, hävetä tai arastella. Siellä ollaan sitä varten, että vaikeasta paikasta päästään eteenpäin. 

Lue myös:

    Uusimmat