Lappeenrannan raeryöpytys sai sairaalan kellarin tulvimaan – vesi pulppusi voimalla lattiakaivoista: "Vaurioita täytyy selvittää"

0:53
Katso video: Rankkasade ja raekuuro yllättivät lappeenrantalaiset alkuillasta.

Lappeenrantaan iski eilen raju ukkosmyräkkä, joka toi mukanaan isoja rakeita sekä tulvivia katuja. Myös Lappeenrannassa sijaitseva Etelä-Karjalan keskussairaala kärsi hurjassa säässä.

Sairaalan tekninen päällikkö, Tanja Kaarna kertoo, että keskussairaalan D-siiven kellarikerros joutui tulvien armoille.

– Täällä oli paha raekuuro ja vesisade, joka kesti yhtä soittoa noin 15 minuuttia. Vettä tuli todella paljon, eivätkä viemärit jaksaneet vetää kaikkea sadevettä. Sen takia kellarikerroksissa vesi lähti nousemaan lattiakaivoissa ylöspäin, Kaarna toteaa.

Vettä ryöppysi viemäreistä

Sosiaalisessa mediassa jaetussa videossa nähdään, kuinka ilmeisesti sadevesi pulppuaa valtaisasti lattiakaivoista paineella ylöspäin. Pitkä sairaalan kellarikäytävä on veden valtaama ja vettä on arviolta nilkkoihin asti.

Kaarna ei itse todistanut valtaisaa tulvaa, vaan saapui paikalle vasta, kun alueen siivous oli jo käynnissä.

– Vesi on tullut jonkinlaisella paineella hetken aikaa ylöspäin lattiakaivoista. Siivessä on pukuhuoneita ja potilaiden vastaanottoyksikkö, jossa ei kuitenkaan ollut tapahtuma-aikaan potilaita, Kaarna kertoo.

Palokunta paikalle

Kaarnan mukaan palokunta saapui paikalle ja imi kellarikerroksesta vettä pois. Tänään alue on ollut normaalisti toiminnassa.

– Vaurioita täytyy nyt selvittää ja pahimpia paikkoja tuulettaa. Kyllä tämä oli yllättävää, koska kyseessä on vanha rakennus, eikä tällaista ole aiemmin siinä tapatunut. Täytyy selvittää, mistä tällainen johtuu ja miten sitä voisi ennaltaehkäistä, Kaarna päättää.

Sairaalan tulvista kertoi ensimmäisenä Etelä-Saimaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja