Valtavia rakeita ja tulvivia teitä Lappeenrannassa – myrskyn keskelle joutunut Juha: "On tässä vuosia eletty, enkä ole koskaan Suomessa tällaista nähnyt"

Rankkasade ja raekuuro yllättivät lappeenrantalaiset alkuillasta 0:53

Lappeenrantaan iski tänään paikallinen ukkosmyrsky, joka toi mukanaan valtavat rakeet.

Paikallinen Juha Nevalainen joutui kotimatkallaan raekuuron yllättämäksi tänään iltakuuden aikoihin Pallon kaupunginosassa, Lappeenrannassa. 

– Niin valtavan isoja rakeita osui auton peltiin, että mietin, tuleekohan lommoja, Nevalainen kertoo MTV Uutisille.

Nevalaisen mukaan suurin osa autoilijoista oli pysähtynyt tienvarteen, koska sade ja rakeet tekivät tiestä liian liukkaan kesärenkaille.

Hän kertoo kokemuksen olleen vaikuttava.

– On tässä jo vuosia eletty, enkä ole koskaan Suomessa tällaista nähnyt. 

Nevalaisen mukaan viemärit pulppuavat rankan sateen vuoksi, ja vesi tulvii kaduille. Hän aikoo tarkistaa autoonsa mahdollisesti tulleet vahingot, kunhan sää hieman kirkastuu. 

MTV Uutiset sai useita yhteydenottoja Lappeenrannan rajusta ukkosmyrskystä. STT:n mukaan pelastuslaitokselle tuli tapauksen vuoksi vahingontorjuntatehtäviä. Myrsky työllisti kaikki kaupungin alueella toimivat palokunnat.

Varoitus rajusta ukkosesta ja tuulesta

MTV Uutisten metereologi Mette Mannosen mukaan maan itäosissa on liikkeellä tänään voimakkaita ukkoskuuroja. 

– Kesäisessä ukkoskuurossa vettä voi hetkellisesti tulla niin paljon, etteivät kaupunkien viemärit ehdi vetää kaikkea, Mannonen sanoo. 


Etelä-Karjalaan on annettu varoitus rajusta ukonilmasta iltaan saakka. Ukkospuuskissa tuuli saattaa olla yli 15 metriä sekunnissa.

Ukkosvaroitus on voimassa myös Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Myös Saimaan vesialueilla on voimassa varoitus kovista ukkospuuskista, jotka voivat olla vaarallisia veneille ja pienille aluksille.

Katso säätiedot MTV Uutiset Livestä: 


Lue myös:

    Uusimmat