Lapilla vilkas matkailuviikonloppu edessä – koronakäytännöt kuitenkin epäselvät

MTV Lapissa: Näin Rovaniemellä valmistaudutaan mahdolliseen testausruuhkaan 3:31
MTV Lapissa: Näin Rovaniemellä valmistaudutaan mahdolliseen testausruuhkaan.

Lapin matkailusesonki on toden teolla käynnistymässä, mutta tiukkenevat koronatoimet testauksineen aiheuttavat ylimääräistä vaivaa.

Lappiin odotetaan pelkästään joulukuussa 150 000 turistia ulkomailta. Suuri osa heistä tulee Britanniasta.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen kertoo MTV Uutisille, että matkailusesongin yksi vilkkaimmista sesongeista on viikonloppuna edessä, mutta käytännön prosesseista ei ole kuitenkaan tarkkaa tietoa.  

– Sen tiedän että kovasti  joutuu matkailuväki uutta työtä tekemään tämän prosessin eteen.

Kärkkäinen kertoo, että parhaillaan pohditaan, minne kaikki maahan saapuvat matkailijat mahtuvat koronatestauksen ajaksi.

– Heitä ei voi kovinkaan kauaa seisottaa tietyssä pisteessä ilman, että se olisi varmistettu koronaturvalliseksi. Tällä hetkellä meidän tilamme ovat aika ruuhkaisia ja  käytännöt vielä vähän epäselviä, Kärkkäinen kommentoi.

Kärkkäisen mukaan matkailuyrittäjät ovat äärimmäisen huolestuneita tilanteesta ja haluavat tehdä kaikkensa, että omikronvariantti ei leviäisi.

– Varmasti kaikkein toimivin keino on kuitenkin ennakkotesti, jolla tullaan valmiiksi maahan todistetusti ilman koronariskiä.  Se on hyvin toimiva ja ketterä tapa. Paikan päällä tehdyt terveystarkastukset uhkaavat ruuhkauttaa  tiloja ja toimia ja viedä myös lomalle siirtymiseltä aika paljon aikaa, Kärkkäinen toteaa.

Ulkomaalaisia turisteja saapuu Lappiin - kiristyvät rajatoimet tuovat ruuhkia ja viivästyksiä 1:58
Ulkomaalaisia turisteja saapuu Lappiin - kiristyvät rajatoimet tuovat ruuhkia ja viivästyksiä.

Lue myös: