Mainos

Lapin poliisi iloitsee: Joukoissa kaksi tuoretta sankarikoiraa

Suomen kennelliitto myönsi vuonna 2015 18 koiralle sankarikoiran arvonimen. Kaksi palkinnon saaneista koirista työskentelee Lapin poliisilaitoksella. Saksanpaimenkoirat Sakko ja Rodi palkittiin itsenäisyyspäivänä Koiramessuilla Helsingissä.

Lapin poliisi juhlii kahta sanakarikoiraansa, joista molemmat tekivät palkinnon arvoisen pelastustyön löytämällä kadonneen vanhuksen metsästä viime hetkillä.

Poliisikoira Sakko löysi naisen, joka oli kadonnut ulkoiluttaessaan koiraansa. Vain tunti sen jälkeen, kun Sakko oli aloittanut etsinnät, se sai vainun ilmasta ja ilmaisi löytäneensä jotain. Lopulta Sakko löysi maassa maanneen naisen ja paikalle saatiin hälytettyä ambulanssihelikopteri.

Rodi puolestaan pelasti myös eksyneen ja kylmettyneen vanhuksen marraskuussa 2014. Iäkäs ja yksin asunut vanhus oli kadonnut ja Rodi löysi vanhuksen kuusen juurelta noin puolen tunnin etsinnän jälkeen. Vanhus toimitettiin ambulanssilla sairaalaan.

Lapin poliisikoirilla on muutenkin ollut poliisin mukaan menestyksekäs vuosi, sillä koiria on käytetty yhteensä noin 80 tehtävässä. Löytöjä poliisikoirat ovat tehneet 10 kappaletta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.