Hän on sankari! Espoolaisnainen oli kateissa eilisillasta, mutta Leevi-koiran vainu johdatti jäljille – poliisikoiran nopea toiminta saattoi pelastaa huonokuntoisen naisen hengen

Poliisikoira Leevi on lämpimän taputuksen ansainnut, kun ihmisen paras ystävä löysi eilen kadonneeksi ilmoitetun huonokuntoisen naisen, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Poliisi oli saanut ilmoituksen Espoossa kadonneesta naisesta eilen tiistaina noin puoli viiden aikaan iltapäivällä. 

Huonokuntoista naista etsittiin usean poliisipartion voimin. Partioiden mukana ollut Leevi-koira oli lopulta haastavan etsintätehtävän suurin sankari: karvakuono löysi naisen vain vajaan tunnin mittaisten etsintöjen jälkeen.

– Etsinnän aikaan oli pimeää ja pakkasta 4 astetta. Nainen oli piiloutunut metsään, mikä teki tehtävästä hyvin haastavan, vanhempi konstaapeli Mikko Rytkönen kuvailee etsintöjä Länsi-Uudenmaan poliisista.

"Ilman Leevin apua naisen löytyminen olisi ollut vaikeaa"

Espoolaisnaisen tajunnantaso oli löytöhetkellä heikko, minkä vuoksi ensihoito kuljetti naisen jatkohoitoon Jorvin sairaalaan. 

– Poliisikoira on tällaisissa tehtävissä erittäin hyvä apuri, ja ilman Leevin apua naisen löytyminen olisi ollut vaikeaa, Rytkönen kiittelee poliisikoiran toimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat