Mainos

Länsirannikon jokien virtaamat nousussa tällä viikolla – tulvia odotettavissa

Tulvakeskuksen mukaan lähipäivien sateet nostavat länsirannikon joet uuteen huippuunsa Satakunnasta Oulun seudulle ulottuvalla alueella.

Virtaamien ennustetaan nousevan viime viikon huippuja korkeammalle, noin keskimääräisen kevättulvahuipun tasolle. Jos sademäärät toteutuvat ennustettua suurempina, vedenkorkeudet voivat nousta paikoin vahinkorajoille.

Pohjois-Pohjanmaalla lumen sulaminen ja vesisateet nostavat useiden jokien vedenkorkeuksia nopeasti lähipäivien aikana. Esimerkiksi Kiiminkijoen, Sanginjoen, Tyrnävänjoen, Siikajoen ja Pyhäjoen vedenkorkeudet voivat nousta yli metrin lähipäivien aikana. Pohjois-Pohjanmaalla jokien jääpeitteet ovat vielä monin paikoin keskimääräistä paksumpia ja riski jääpatojen muodostumiselle on tavallista suurempi. Jääpadot voivat nostaa jokien vedenkorkeudet hyvin nopeasti tulvalukemiin.

– Keskiviikkona ja torstaina Suomen yli kulkee voimakkaita sadealueita. Sen perässä sää jatkuu suhteellisen lämpimänä. Yöpakkasia on Pohjanmaalla yhä jonkin verran, mutta yölämpötilatkin ovat nousussa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Etelä-ja Keski-Pohjanmaan joissa ensimmäinen tulvahuippu on takana, mutta keskiviikolle ennustetut sateet nostavat jokien pintoja tulvalukemiin. Sadetta ennustetaan kertyvän 10-20 millimetriä. Suurin tulvariski on Kyrönjoen latvoilla.

Paikkakuntakohtaiset sääennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.