Mainos

Länsi-Suomi: Heikko työilmapiiri yhtenä syynä Olkiluoto-projektin takkuamiseen? STUK harkitsee erityistoimia

Säteilyturvakeskus (STUK) on huolissaan henkilöstön sitoutumisesta ja muista ilmapiiriongelmista ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voimassa, jonka vastuulla on muun muassa Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kolmosreaktorin käyttöönotto. Asiasta uutisoi Sanomalehti Länsi-Suomi.

STUK:n mukaan inhimillisten virheiden osuus "Olkiluotoon liittyvissä tapahtumissa" on  huomattava,. Suoraan turvallisuuteen vaikuttaneita virheitä ei kuitenkaan ole tiedossa.

– Jos ilmapiirissä on merkittäviä ongelmia, sillä saattaa olla vaikutusta myös turvallisuuden kannalta merkityksellisten töiden suorittamiseen, painottaa apulaisjohtaja Tomi Routamo STUK:sta Länsi-Suomelle.

TVO:n ilmapiiriongelma nousi esiin yhtiön edellisessä vuosiraportissa. Ilmapiiri happani pari vuotta sitten organisaatiomuutosten sekä yt-neuvottelujen ja irtisanomisten takia.

STUK harkitsee TVO:ssa viranomaistarkastusten lisäämistä. TVO myöntää, että erittäin pitkään valmistellun Olkiluodon kolmosyksikön lähestyvä käyttöönotto on lisännyt henkilöstön työmäärää ja painetta.

– Yhtiö ei ole ehkä koskaan ollut tällaisessa tilanteessa, sanoo viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa lehdessä.

Tuohimaa pitää kuitenkin TVO:n henkilöstöä sitoutuneena ja luottaa siihen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.