Olkiluodon häiriöstä viestiminen saa kritiikkiä Eurajoen kunnanjohtajalta: "Kyllä tässä petraamisen paikka on"

Poikkeuksellisen häiriötilanteen selvittely Olkiluodon kakkosyksikössä jatkuu. Kriisitilanteen viestinnässä katsotaan olevan myös parantamisen varaa.

Olkiluodon kakkosyksikössä aiheutui häiriö, kun reaktoriveden puhdistusjärjestelmään pääsi tavallista lämpimämpää vettä. Syytä tapahtuneelle ei kuitenkaan vielä tiedetä.

Ydinvoimala sijaitsee Eurajoella Satakunnassa. Paikalliselle kunnanjohdolle häiriötilanteesta ei ilmoitettu.

Eurajoen kunnanjohtaja Vesa Lakaniemi ilmaisikin tyytymättömyytensä Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Luimme ensimmäiset tiedot mediasta. Virallinen tieto tuli meille pelastuslaitoksen kautta kello 15:34, Lakaniemi kertoi ohjelmassa.

Kunnanjohtaja piti valitettavana, että tieto tuli heille median kautta.

– Kyllä tässä petraamisen paikka on. Tiedon on tultava nopeammin, ei pelkästään Eurajoelle vaan koko seutukunnalle.

Ilmoitusta ei tehty, koska tilanne ei ollut vakava

Jo eilen torstaina Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Petteri Tiippana myönsi, että häiriön tiedottamisesta julkisuudessa kesti liian pitkään. Asiasta tiedotettiin torstaina kello 13:28, reilu tunti tapahtuneen jälkeen.

Säteilyturvakeskuksen apulaisjohtaja Tomi Routamo selventää MTV Uutisten haastattelussa, että päätös tiedottaa tapahtuneesta median kautta johtui tilanteesta.

– Jos olisi ollut tilanne, että olisi pitänyt varautua toimenpiteisiin, niin tietenkin heihin oltaisiin oltu yhteydessä, Routamo jatkaa.

 –Jatkossa nämä ovat varmasti sellaisia asioita, joista pitää keskustella, mitä odotuksia eri toimijoilla on.

11.12.2020 kello 20.19: Juttua on muokattu. Jutussa luki aiemmin, että STUKin pääjohtajan sukunimi oli Tirppana. Todellisuudessa hänen sukunimensä on Tiippana ja nimi on korjattu juttuun.

Lue myös:

    Uusimmat