Lännen Media: Suuret työntekijäliitot vaihtaisivat valtakunnansovittelijan työmarkkinaviisaisiin – työnantajapuoli tyytyväinen nykyjärjestelmään

Suuret työntekijäliitot haluaisivat vaihtaa nykyisen valtakunnansovittelijaan perustuvan järjestelmän niin sanotuista työmarkkinaviisaista koostuvaan sovittelijaryhmään, kertoo Lännen Median kysely.

Useimmat merkittävät työnantajaliitot puolestaan kannattavat valtakunnansovittelijan roolin säilyttämistä nykyisellään.

Lännen Media lähetti kyselyn kahdelletoista suurelle työmarkkinaliitolle, joista kuusi ammattiliittoa ja viisi työnantajaliittoa vastasi. Vain Teollisuusliitto ei vastannut kyselyyn.

Työntekijäpuolella on halua kasvattaa sovittelijaryhmän kokoa. Joissain ammattiliitoissa yhden sovittelijan järjestelmän koetaan suosivan toista osapuolta.

Työnantajaliitoista vain Kuntatyönantajat on avoin sovittelujärjestelmän muuttamiselle. Työnantajaliitoissa valtakunnansovittelijajärjestelmän haastaminen nähdään työntekijäliittojen pyrkimyksenä saada parempia työehtosopimuksia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja