Langattomuus valtasi kuulokemarkkinat – katso haetuimmat mallit pelaamiseen, työpaikalle ja lenkkipolulle

Kuluttajien kiinnostus erilaisia langattomia kuulokkeita kohtaan on kasvanut selvästi viime aikoina. Esimerkiksi hintavertailupalvelu Hintaoppaan kymmenestä haetuimmasta kuulokemallista jo kahdeksan on langattomia ja haetuimpana listalla on Applen AirPods-nappikuulokkeet.

Kuulokkeita hankitaan nykyään erilaisiin tarkoituksiin ja aktiviteetteihin, esimerkiksi musiikin kuunteluun, urheiluun, pelaamiseen ja työnteon rauhoittamiseen. Langattomat kuulokkeet ovat lyöneet itsensä läpi: jo kahdeksan Hintaoppaan kymmenestä haetuimmasta kuulokemallista on langattomia. Vuoden 2016 syyskuussa top 10:ssä oli seitsemän kappaletta langattomia kuulokkeita ja vuoden 2017 syyskuussa kuusi kappaletta langattomia malleja.

– Kuulokkeiden haut ovat nousseet viime vuoteen verraten 118,1 prosentilla, eli suosio on yli tuplaantunut. Tarkasteluväli vertailussa oli maaliskuusta syyskuun loppuun, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Suosituimmiksi ovat nousseet Applen AirPods -nappikuulokkeet, jotka saa halvimmillaan 135 euron hintaan. Ensimmäinen versio kuulokkeista julkistettiin yhdessä iPhone 7 -mallin kanssa, joka oli ensimmäinen iPhone ilman kuulokeliitäntää. Hittituotteesta odotetaan päivitettyä pro-mallia vuodelle 2019. Maaliskuusta syyskuun loppuun tarkasteltaessa kokonaisuudessaan haetuin brändi on ollut Sony.

– Ennen kuulokkeiden hankintaa kannattaa käyttää hetki hintavertailuun, sillä vaikkapa suosituimman Apple AirPods -mallin hintaero edullisimman ja kalleimman kaupan välillä on 60 euroa, Matinvesi-Bassett muistuttaa.

Vastamelukuulokkeet avuksi työntekoon

Myös erilaiset vastamelukuulokkeet ovat viime aikoina herättäneet suurta kiinnostusta, mikä näkyy myös Hintaoppaan hauissa.

– Tällä hetkellä kuulokkeiden toiseksi haetuin malli on Sony WH-1000XM3, joissa on aktiivinen melunvaimennus. Bosen suositut vastamelukuulokkeet QuietComfort 35 II:t jäävät suosiossa niukasti Sonyn taakse, Matinvesi-Bassett kertoo.

Vastamelukuulokkeita hankitaan muun muassa avokonttorityöskentelyyn, sillä ne suodattavat taustaäänet ja näin keskittyminen työhön helpottuu. Myös esimerkiksi lentokoneessa tai junassa matkustaessa kuulokkeet vaimentavat taustajylinää, jolloin myös musiikista nauttiminen nousee uudelle tasolle.

Toinen suosittu kategoria ovat pelaamiseen tarkoitetut kuulokkeet, joista haetuimpien kymmenen kärkeen ovat nousseet kolmatta sijaa pitävä SteelSeries Arctis 7 2019 Edition ja kahdeksannella sijalla oleva malli Kingston HyperX Cloud II. Pelikuulokkeissa korostuvat äänimaailmasta nauttiminen sekä mikrofonin toimivuus, sillä pelatessa kommunikointi muiden pelaajien kanssa on tärkeä osa käyttökokemusta.

Hintaoppaan haetuimmat kuulokkeet TOP 10 1.10.2018

Hintaoppaan haetuimmat kuulokebrändit 1.3.–30.9.2018

1. Sony
2. Sennheiser
3. JBL
4. Beats by Dr. Dre
5. Bose
6. Kingston

Kuvat: Valmistajat

Teknavin 16. tuotantokauden uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaisin ja sunnuntaisin MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja