Lando Norris sadatteli McLarenin hukkaan heitettyä mahdollisuutta – "Turhauttavaa"

McLarenin tähtikuljettaja Lando Norris koki Kanadan F1-osakilpailun jälkeen, että taktinen virhe maksoi voiton.

Norris ja hänen tallitoverinsa Oscar Piastri olivat sunnuntaina vahvassa vauhdissa märissä olosuhteissa. McLarenit olivat yhdessä vaiheessa kisaa kuivuvalla radalla ylivoimaisesti nopeimmat autot.

Norris nousi kisan kärkeen komeasti, mutta Logan Sargeantin keskeytyksen aiheuttaman turva-auton aikana takana olleet Red Bullin Max Verstappen ja George Russell hyödynsivät tilanteen paremmin ja tekivät varikkopysähdyksensä Norrisia aikaisemmin.

Kun Norris pysähtyi seuraavalla kierroksella, putosi Norris Verstappenin ja Russellin taakse kolmanneksi.

Lopulta Norris ajoi ruutulipulle toisena, mutta harmitteli hukkaan heitettyä mahdollisuutta medialle.

– Meidän olisi pitänyt voittaa, mutta emme tehneet niin. Se on turhauttavaa. Meillä oli vauhtia, Norris totesi Sky Sportsille.

Turva-auton aikaisesta varikkoepisodista Norris löysi rutkasti parannettavaa.

– Meillä ei ollut tarpeeksi aikaa tehdä tuo päätös, mutta realistisesti, meidän olisi pitänyt suunnitella tuo päätös jo etukäteen, emmekä me olleet, Norris sanoo.

– Emme tehneet hyvää työtä – tarpeeksi hyvää työtä yhdessä tallina, jotta olisimme voineet käydä varikolla silloin kuin meidän olisi pitänyt, eikä jumiutua turva-auton taakse. Kyse ei minusta ollut onnesta tai epäonnesta Se on minun ja tallin vastuulla, ja me keskustelemme asiasta myöhemmin, Norris jatkaa.

24-vuotias britti nappasi tällä kaudella ensimmäisen voittonsa F1-sarjassa. Nälkä on kasvanut syödessä, eikä Norris tyydy enää vähempään.

– Meidän olisi pitänyt voittaa. Olemme siinä pisteessä, ettemme ole tyytyväisiä kakkossijaan, koska tavoite on voittaa, Norris painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat