Lewis Hamilton latoi kovaa kritiikkiä itselleen – "Yksi huonoimmista kisoista"

Kanadan GP:ssä neljänneksi ajanut Mercedeksen Lewis Hamilton ei ollut lainkaan tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Hamilton starttasi kisaan seitsemännestä lähtöruudusta ja ajoi kisassa pitkän pätkän Aston Martinin Fernando Alonson takana jääden kärkiporukasta kauas.

Turva-autojen avustuksella Hamilton löysi itsensä taas kärkitaistelusta ja oli hetken kiinni jopa kolmostilassa, mutta tallitoveri George Russell rynnisti loppuhetkillä väkisin brittimestarin ohi. Hamilton jäi lopputuloksissa neljänneksi.

Kisan jälkeen Hamilton antoi itselleen kriittistä palautetta.

– Todella heikko esitys minulta. Yksi huonoimmista kisoista, jonka olen ajanut. Todella paljon virheitä. Mutta tietysti, jos olisin suoriutunut aika-ajoissa paremmin, olisin ollut paljon paremmissa asemissa, Hamilton perkaa Sky Sportsille.

Mercedes oli läpi viikonlopun kelpo kyydissä ja löi kampoihin Red Bullille ja McLarenille. Russell lähti kisaan paalupaikalta ja alkupuoliskolla kilpailua.

Hamilton myöntää, että tallilla olisi ollut Kanadassa mahdollisuus katkaista tallin pitkäksi venynyt voitoton jakso.

– Auto oli tänä viikonloppuna kyvykäs voittoon. Joten sen takia minulla ei ole nyt kovin hyvä fiilis. Otan kuitenkin pisteet vastaan ja jatkan yrittämistä, Hamilton sanoo.

Russellin kolmossija oli Mercedeksen kauden paras sijoitus tähän mennessä. Myös neljänneksi sijoittunut Hamilton ajoi tuloksellisesti parhaan kisansa tällä kaudella ja Mercedeksen kehityskäyrä näyttää tällä hetkellä ylöspäin.

Hamilton lähettää tallin työntekijöille vuolaat kiitokset edistyksestä.

– Iso kiitos kaikille tehtaan työntekijöille auton kehittämisestä, koska autosta on tulossa sellainen, jolla voimme taistella. Se on todella positiivinen asia kauden seuraavalle jaksolle. Saamme toivottavasti lisää päivityksiä pian, joten taistelusta tulee tiukkaa. 

– Ja jos saan pääkoppani kuntoon, minäkin saan jossain vaiheessa parempia tuloksia, Hamilton kuittaa.

Lue myös:

    Uusimmat