Lakritsimuffinit

Muffinit ovat helppoja leivottavia aloittelevalle leipurille. Lakritsin yhdistäminen muffineihin on kokeilemisen arvoista! Lisää lakritsi taikinaan ohuina viipaleina tai terävällä veitsellä leikattuna hakkeena. Jos lakritsi jää kiinni veitseen, käytä leikkuulaudalla lakritsien alla vehnäjauhoja.

Lakritsimuffinit

noin 20 kpl

  • 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g juoksevaa margariinia (pullo)
  • 1 dl appelsiinituoremehua
  • 200 g tavallista lakritsia ohuina viipaleina

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Jaa taikina muffini- tai silikonivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat