Mainos

Lakossa yritetään suoraa sovintoa

Lennonjohtajien lakon sovittelussa vaihdettiin taktiikkaa. Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan neuvotteluissa pyritään nyt suoraan sopimukseen ilman uutta sovintoesitystä.

Ajatuksena on, että neuvottelijat voisivat allekirjoittaa täysin valtuuksin sopimuksen viemättä sitä ensin minkään järjestöelimen käsittelyyn. Tällä neuvottelumenettelyllä pyritään jo ennakkoon varmistamaan, että paperille pantava teksti olisi sovittu valmiiksi. Se olisi teknisesti mahdollista. Samalla vältettäisiin hitaampi sovintoesitystä vaativa etenemistie. Salonius korosti, että neuvotteluja pyritään nyt jatkamaan niin kauan kuin tähän tulokseen päästään. Hän ei halunnut arvioida siihen tarvittavaa aikaa.

Tämänkertainen yritys sovun löytämiseksi viisi viikkoa jatkuneessa työriidassa jatkui jo kolmatta päivää. Tulokset näyttivät ainakin vielä illalla laihoilta, vaikka pientä edistymistäkin voitiin kirjata rakenteellisissa kysymyksissä.

Neuvottelut ovat edelleen juuttuneet työriidan pääkysymykseen eli palkankorotusten suuruuteen. Rahan lisäksi keskusteltiin korotusten sijoittamisesta sovittelun pohjana olevalle nelivuotiselle sopimuskaudelle. Näkemyserot olivat yhä suuret. Alkuillasta sovittelija kuvaili kummankin osapuolten haluja joustaa palkkakysymyksessä varsin vähäisiksi. Työntekijäpuoli on tähän mennessä hylännyt kaksi sovintoesitystä.

Noin 250 lennonjohtajan lakko alkoi 1. helmikuuta. Työtaistelu on aiheuttanut huomattavaa haittaa sekä koti- että ulkomaan lentoliikenteelle.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.