Mainos

Lakko uhkaa Helsinki-Vantaan lentokenttää – IAU:n varapuheenjohtaja Iltalehdelle: "Jos tukilakot toteutuvat, kenttä menee pitkälti kiinni"

Ilmailualan unionin (IAU) varapuheenjohtaja Pekka Kähkönen sanoo Iltalehdessä, että koko Helsinki-Vantaan lentokenttä voi mennä perjantaina illalla pitkälti kiinni, jos lentokenttäavustajien tukilakot toteutuvat.

– Jos tukilakot toteutuvat, kenttä menee aika pitkälti kiinni perjantai-illan ajaksi. Silloin tulisi lentojen peruutuksia tai myöhästymisiä vähintään, hän sanoo lehdelle.

Finavia kertoi eilen verkkosivuillaan, että lentokenttäavustajien lakko rajoittaa merkittävästi avustettavien matkustajien saattopalveluita perjantaina. Lakon piiriin kuuluvat liikuntarajoitteisten ja näkövammaisten matkustajien saattopalvelut sekä yksin matkustavien lasten saattopalvelu.

Kähkösen mukaan tukilakot toteutuvat, jos työnantajapuoli järjestää saattopalvelut lakon aikana esimerkiksi ulkopuolisella työvoimalla. Tukilakot voivat Kähkösen mukaan alkaa kello 13.

Koskettaisi 250 matkustajaaa

Finavia puolestaan kertoo nettisivuillaan, että saattopalveluiden lakko alkaa perjantaina aamulla kello viisi ja kestää vuorokauden. Finavian arvion mukaan lakko koskettaisi noin 250 matkustajaa.

Finavia pyytää kaikkia avustuspalveluita tarvitsevia matkustajia olemaan yhteydessä omaan lentoyhtiöön tai matkanjärjestäjään mahdollisimman pian. Finavia kertoo tiedottaneensa asiasta myös vammaisjärjestöille.

Lakko johtuu Lassila & Tikanojan ja Ilmailualan Unioni IAU:n välisestä työehtokiistasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.