Mainos

Lakko Rautaruukin Raahen tehtaalla laajeni

Rautaruukin Raahen-tehtaan työntekijöiden laajentunut lakko on lamauttanut pahasti tehtaan toiminnan. Lakko pysäytti valssaustuotannon, tuotteiden valmistuksen sekä lähettämisen. Lisäksi tehtaan toinen masuuni on pysäytetty kahdeksi vuorokaudeksi.

Lakossa oli tänään tehtaan 800 työntekijää. Pääluottamusmies Mika Vuodin mukaan lakko päättyy huomenaamuna, jolloin aamuvuorolaiset saapuvat töihin.

Rautaruukin Raahen-tehtaan johtaja Sakari Kallo sanoo, että työnantaja pitää lakkoa laittomana.

Pääluottamusmies kertoo, että työntekijöiden ja työnantajan väliset erimielisyydet ovat jatkuneet tehtaan sisällä jo pitkään. Lakon taustalla on myös kiista palkkarakenteesta ja palkankorotuksiin liittyvistä erimielisyyksistä.

- Työntekijät tahtovat heidän mielestään oikeudenmukaista palkkaa, mutta työnantaja ei ole valmis niistä sopimaan, Vuoti sanoo.

Kallon mukaan työntekijöiden kanssa palkkauksesta keskusteltu, mutta jatkoneuvotteluista ei tällä hetkellä ole tietoa.

- Keskusteluja jatketaan heti kun edellytykset ja molemminpuolista lähestymistä on löytynyt, johtaja toteaa.

Ilmapiiri on kireä

Pääluottamusmies Mika Vuodin mukaan tehtaan työntekijöiden ja työnantajan välit ovat tulehtuneet. Ongelmat ovat jatkuneet jo viime syksystä lähtien.

- Neuvotteluasenteissa ja työntekijöiden tasavertaisessa kohtelussa on tapahtunut karmea muutos. Työnantaja on jo pitkään suhtautunut työntekijöihin ja heidän neuvottelijoihinsa vähättelevästi ja epäasiallisesti. Työntekijät päätyivät näin voimakkaisiin toimenpiteisiin työnantajan viime aikaisten kommenttien takia, Vuoti sanoo.

Tehtaan johtaja Sakari Kallo kiistää syytökset.

- Emme missään tapauksessa suhtaudu provokatiivisesti kenenkään työntekijän työpanokseen, vaan päin vastoin. Jokaisen työpanos on tärkeä, Kallo vakuuttaa.

Toiminta tehtaalla saataneen normaaliksi heti lakon päätyttyä. Sen aiheuttamista kustannuksista ei vielä ole tietoa. Tehtaalla työskentelee kaikkiaan 2000 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.