Lajissaan kaksi kertaa peräkkäin maailman parhaimmaksi valittu suomalainen supertähti jälleen historiankirjoihin – teki yhden kauden piste-ennätyksen

Suomen Veera Kauppi teki salibandyhistoriaa lauantaina pelatulla Ruotsin Superliigan runkosarjan päätöskierroksella. Hän rikkoi yhden kauden piste-ennätyksen debyyttikaudellaan Ruotsin pääsarjassa.

IKSU:a edustava Kauppi teki päätöspelissä Pixbota vastaan 1+1 tehopisteet. Hän rikkoi Emelie Lindströmin kaudella 2009-2010 tehdyn piste-ennätyksen yhdellä pisteellä. Uusi ennätys on nyt 91 pistettä 26 ottelussa. Kauppi iski 60 maalia ja antoi 31 maaliin johtanutta syöttöä. Hän on valittu kahtena kautena peräkkäin maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi.

Ennätyksen rikkonut tehopiste syntyi, kun Kauppi tarjosi kaksoissiskolleen Oona Kaupille syötön tämän 5-2 osumaan. Oona sijoittui runkosarjan pistepörssissä kymmenenneksi 26 ottelussa viimeistellyin tehoin 29+19. 

Suomalainen voitti pistepörssin hurjalla 15 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Ruotsin maajoukkuekapteeni Anna Wijkiin

IKSU teki ottelussa myös toisen ennätyksen, sillä se saavutti 6-4 voiton myötä 76 sarjapistettä runkosarjassa. Edellinen ennätys oli myös IKSU:n hallussa. Se saavutti kaudella 2016-2017 runkosarjassa 74 pistettä. Kauppien edustama IKSU voitti runkosarjan 9 pisteen erolla KAIS Moraan. Päätöskierroksen vastustaja Pixbo jäi IKSU:sta 17 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat