Kiekkolegenda Jenni Hiirikoski teki historiaa Ruotsissa

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen puolustaja Jenni Hiirikoski ylsi viikonloppuna historialliseen tekoon Ruotsin SDHL:ssä, kun hänestä tuli ensimmäinen 300:n tehopisteen rajan rikkonut pelaaja.

Hiirikosken edustama Luulaja kaatoi yli 2000 katsojan edessä sunnuntaina viime kevään finaalien uusinnassa Brynäsin 3–1. Hiirikoski tarjoili ottelussa kaksi syöttöpistettä ja nosti kokonaispistemääränsä 301:een. Hän syötti Luulajan 2–1-johtomaalin sekä nappasi kakkossyötön 3–1-osumaan kolmannessa erässä.

– Tuntuu todella ihanalta, että on saanut tuon rajapyykin pois tieltä. Joukkueen naiset olivat todella iloisia tuosta pisteestä, Hiirikoski sanoi SVT:lle.

35-vuotiaalla suomalaisella on nyt kasassa 212 ottelussa tehopisteet 85+216. Hiirikoski on pelannut Luulajassa kaudesta 2016–2017 lähtien. Hän on 12:s pelaaja ja ensimmäinen puolustaja, joka ylittää 300 tehopisteen rajan. Suomalaisista aiemmin rajapyykin on ylittänyt Michelle Karvinen.

Luulaja on voittanut kaikki neljä otteluaan ja se johtaa sarjaa 12 pisteellä. Brynäs on pelannut kolme ottelua ja hävisi nyt ensimmäisen ottelunsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja