Laivojen sisustusta 1990-luvulta huutokaupattiin Helsingissä - "Hyttinumeroita viidellä eurolla tulin hakemaan, mutta sitten vähän innostuin"

Tallink Silja keräsi varoja HelsinkiMissiolle 1:53
Tallink Silja keräsi varoja HelsinkiMissiolle.

Tallink Silja uusi kahden laivansa sisustuksen. Paljon vanhaa tavaraa kävi tarpeettomaksi, mutta yhden turha tavara on toisen aarre. Siispä järjestettiin huutokauppa.

– Meillä on paljon merkillisiä esineitä, summasi huutokaupan antia viestintäjohtaja Marika Nöjd Tallink Siljalta.

Huutokaupan tuotto lahjoitettiin HelsinkiMissiolle, joka tekee työtä yksinäisyyden torjumiseksi kaikissa ikäryhmissä, mutta tällä kertaa kohteena olivat erityisesti nuoret.

– Tämä merkitsee HelsinkiMissiolle todella paljon, meillä on kaupunki täynnä yksinäisiä ihmisiä ja tällä hetkellä erityisesti nuoria, sanoo varainhankintapäällikkö Niina Frösén HelsinkiMissiosta.

Hyttinumeroita ja valokylttejä

Laivojen hyttinumeromerkinnät uusittiin, mikä tarkoittaa sitä, että suuri määrä alkuperäisiä numeroita 1990-luvulta jäi vaille käyttöä. Numeroita myytiin viiden euron kappalehintaan. Vain erityistapaukset huutokaupattiin.

– Tämä on meidän kruununjalokivi. Jokaisessa laivassa on vain yksi suite, ja tämä on sen hyttinumero. Meillä on tästä hyviä ennakkotarjouksia. Uskon, että hinta nousee satoihin euroihin, kertoo Nöjd.

Ravintolapöydistä tuttuja simpukan mallisia valaisimia myytiin suuri määrä. Baarien ja yökerhon valokyltit löysivät tässä huutokaupassa uudet omistajat.

Huonekaluja kuten baarijakkaroita ja nojatuoleja myytiin suuria määriä.

– Tulin ostamaan viiden euron hyttinumeroita, mutta sitten mieli muuttui ja vähän innostuin huutokaupan aikana, kertoo baaripöydän ja -jakkaran ylpeä uusi omistaja Roni Paloluoma.

– 135 euroa maksoivat, kertoo Paloluoma.

Hyvä tuotto, suuri apu

Huutokaupan tuottotavoite oli asetettu noin viiteentuhanteen euroon. Lopulta se ylittyi reilusti ja loppusumma hipoi seitsemäätuhatta euroa.

– Tällä rahalla saamme tehtyä paljon, sanoo Frösén.

Kuudellakymmenellä eurolla HelsinkiMissio pystyy järjestämään nuorelle yhden tunnin kahdenkeskistä aikaa kriisityöntekijän. Tämän huutokaupan tuotolla näitä tunteja voidaan järjestää yli sata.

– Oma tukihenkilö nuorelle vuodeksi maksaa meille 360 euroa, myös esimerkiksi niitä järjestetään näillä rahoilla, sanoo Frösén.

Lue myös:

    Uusimmat