Mainos

Laivaliikenteen uskotaan palaavan normaaliksi huomiseen mennessä – "Matkustajille keli on ollut kyllä kova"

Laivaliikenteessä on ollut päivän mittaan ongelmia Suomea riepotelleen Aapeli-myrskyn takia. Esimerkiksi Tallink Siljan kaksi risteilyalusta ei päässyt tänään päivällä pysähtymään Maarianhaminassa, kertoo yrityksen viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Hän toivoo, että Tukholmasta Helsinkiin illalla lähtevä Silja Symphony pääsisi saapumaan normaalisti keskiyöllä Maarianhaminaan.

Tallink Siljan Riika–Tukholma-reittiä liikennöivä laiva oli tänään aamulla neljä tuntia myöhässä, mutta muuten laivat ovat olleet aikataulussa, Nöjd sanoo.

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoo, että yhtiön Turun-laivat pääsivät tänään normaalisti Maarianhaminaan. Yhtiön laivaliikenne toimi normaalisti, mutta varustamo oli perunut tämän päivän laivaliikenteen Maarianhaminan ja Kapellskärin väliltä.

Molemmat varustamot uskovat, että tilanne palaa huomenna normaaliksi.

Myrsky on riehunut merellä

Tallink Siljasta ja Viking Linelta kerrottiin aikaisemmin, että Suomen ja Ruotsin välillä liikennöivät matkustajalaivat jättivät yöllä pysähtymättä Ahvenanmaalla, mutta alukset pääsivät kovasta myrskystä huolimatta päätesatamiinsa aikataulun mukaisesti.

Kummankin varustamon neljä Suomen ja Ruotsin välillä kulkevaa laivaa perui Ahvenanmaan-pysähdyksensä yöllä. Käynnin jätti väliin lisäksi Tallink Siljan kaksi Viron ja Ruotsin välillä liikennöivää alusta.

– Vaikka myrsky on ollut raju, tuulen suunta on ollut Itämerellä yöllä laivojen kulun kannalta otollisempi kuin ennakolta oletettiin. Se on auttanut pysymään aikatauluissa. Tässä mielessä pahempiakin säitä on koettu. Mutta matkustajille keli on ollut kyllä kova, kertoi Tallink Siljan Nöjd.

Turun Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että lauttaliikenne on palannut pääosin normaaliksi päivällä aamun keskeytysten jälkeen. Lauttaliikenne Nauvon ja Korppoon välillä on ollut päivän aikana pysähdyksiä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja