Mainos

Laittomia maksuja perivät asunnonvälittäjät halutaan kuriin

Osa vuokra-asuntojen välittäjistä perii yhä laittomia välitysmaksuja. Kuluttajaliitto vaatii toimia, joilla lakia rikkovat vuokra-asuntojen välittävät saataisiin kuriin. Liiton mielestä kuluttaja-asiamiehen pitäisi kiirehtiä markkinointikieltojen määräämistä tällaisille lainrikkojille jo aloittamiensa toimien lisäksi.

Vuokra-asuntojen välittämistä koskeva laki on aiheuttanut runsaasti kanteluja kuluttaja-asiamiehen toimistoon. Yli puolensataa kuluttajaa on kertonut toimistolle joutuneensa yhä maksamaan vuokra-asunnon välityspalkkion.

Maaliskuun alusta muuttuneen vuokra-asunnon välittämistä koskevan lain mukaan asunnon välityspalkkio on perittävä toimeksiantajalta. Myös Kuluttajaliittoon on tullut runsaasti yhteydenottoja väärinkäytöksistä. Eniten kohua on noussut juuri tästä lain pykälästä, jossa välityspalkkio määrättiin toimeksiantajan maksettavaksi.

Kuluttajaliitto kehottaa yksittäistä kuluttajaa ilmoittamaan lakia kiertävästä välittäjästä omaan lääninhallitukseensa. Lisäksi laittomasti perittyä välityspalkkiota voi vaatia takaisin kuluttajavalituslautakunnan avulla tai käräjäoikeudessa.

Samalla liitto kehottaa elinkeinonharjoittajia noudattamaan kiinteistö- ja vuokrahuoneiston välityksestä annettua lakia. Liitto vaatii myös, että lääninhallitukset puuttuvat väärinkäytöksiin ripeästi ja tehokkaasti kieltäen tarvittaessa lakia rikkovilta ja hyvän välitystavan vastaisesti välitystehtävää hoitavilta oikeuden harjoittaa ammattia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.