Laiton järjestely: Putinin "kakkosmiehen" salainen huvila löytyi Virosta – lukaali kuuluu Postimeesin mukaan virallisesti äidille, jota ei ole nähty paikalla koskaan

Viron Louhusalon kunnasta epäillään löytyneen Putinin hallinnon päällikön salainen huvila. Asiasta kertoi ensin virolainen Postimees -lehti, Suomessa Verkkouutiset

Putinin hallinnon päällikkö Anton Vaino siirsi Viron Louhusalossa sijaitsevan kiinteistönsä äitinsä omistukseen vuonna 2014. Omistuksen vaihto sijoittuu samoihin aikoihin, kun Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan, ja länsi asetti maalle talouspakotteita. Sen jälkeen mökki purettiin, ja paikalle rakennettiin kaksikerroksinen lukaali.

Huvilan paikalla oli aiemmin tavallinen mökki, joka kiersi Vainon suvussa ennen kuin se siirtyi Anton Vainon omistukseen vuonna 2014. Vainoa on kuvattu Putinin kakkosmieheksi ja yhdeksi Venäjän vaikutusvaltaisimmaksi virkamieheksi.

Vaino on ollut Venäjän presidentinhallinnon päällikkö vuoden 2016 elokuusta alkaen. Hänen isoisänsä Karl Vaino johti aikoinaan Viron neuvostotasavaltaa. Karl Vaino siirsi Virossa sijainneen mökkitontin Anton Vainon omistukseen Neuvostoliiton miehityksen jälkeen.

Venäjänkielinen riippumaton Meduza -uutissivusto paljasti vuoden 2019 syyskuussa, että Vainon perheellä on suuri, tuolloin arviolta 1,6 miljardin ruplan arvoinen, kiinteistöomaisuus. Vuoden 2014 talouspakotteet koskivat myös Anton Vainoa.

Postimees -lehti kertoo, että huvilan todellisesta omistajasta on epäilyksiä. Lehden haastattelemien naapureiden mukaan Vainon äitiä, eli huvilan virallista omistajaa, ei ole koskaan nähty huvilan yli neljän tuhannen neliömetrin suuruisella alueella. Lehden mukaan onkin herännyt epäilyjä siitä, että kiinteistö kuuluu todellisuudessa yhä Putinin hallinnon päällikölle. 

Omaisuuden piilottaminen lähisukulaisen kautta on kiellettyä toimintaa, Viron rahanpesun selvittelyvirasto kertoo Postimees -lehdelle. 

Korjattu huvilan tontin koko neljään tuhanteen neliömetriin, jutussa kirjoitettiin aiemmin neliökilometreistä. Korjattu myös Vainon sukunimen kirjoitusasua, joka oli joissakin kohdissa kirjoitettu virheellisesti Vainioksi.

Katso myös: Valvontakamera näyttää, kuinka aseistetut venäläissotilaat keräävät siviilien ääniä koti-ovelta separistialueiden "kansanäänestystä" varten:

3:02Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja