Laita parisuhteesi kuntoon näillä vinkeillä – pappipari Kari Kanala ja Milla Mäkitalo kertovat taikasanat arkeen

Pitääkö pappipariskunnan olla esimerkillinen avioliiton suhteen? Haastattelussa Kari Kanala ja Milla Mäkitalo 16:02
Mistä Kari Kanala tiesi Milla Mäkitalon tavatessaan, että "nyt on aika tarttua tilaisuuteen"? Pariskunta kertoo suhteensa ensi hetkistä ja jakaa vinkkinsä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Toimiva parisuhde pohjautuu luottamukseen, kunnioittamiseen ja arjen toimivuuteen, paljastavat pastori Milla Mäkitalo ja kirkkoherra Kari Kanala. Julkisuudesta tunnettu pappipariskunta vieraili MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Adventin aikaan varsinkin monissa lapsiperheissä vallitsee odottamisen ilmapiiri – joulua odotellaan jännityksellä. Turun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastori Milla Mäkitalo muistuttaa, että myös monessa parisuhteessa on jatkuva odottamisen meininki.

– Monessa parisuhteessakin mietitään, että sitten kun me asumme samassa paikassa, sitten kun  molemmilla on… Ei voi olla niin, että joku parantaisi suhteen. Suhde on tässä ja nyt ja tämä on tällaista. On oikein hyvä nytkin – kaikki hyvä on ympärillämme nyt jo, Mäkitalo sanoo.

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala on ollut monen vuoden ajan Ensitreffit alttarilla -asiantuntijana ja tänä syksynä kirkkoherra kilpaili myös Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa. 

Kaksi vuotta sitten aviopari kirjoitti kirjan parisuhteesta.

Mäkitalo ja Kanala avioituivat vuonna 2010 ja he asuivat naimisiinmenonsa jälkeen vielä erillään.

– Minä olin silloin Helsingissä töissä ja Milla oli Turussa. Siinä oli makeaa se, kun pystyi valitsemaan, että mennäänkö meille vai teille. Tuli sellaista treffailufiilistä, Kanala naurahtaa.

Pariskunnan työpaikat sijaitsevat yhä eri paikkakunnilla – suhteessa on annettu tilaa molempien urakehitykselle.

– Molemmilla pitää olla samanlainen mahdollisuus tehdä sitä työtä mikä innostaa. Me molemmat tykkäämme kovasti työstämme.

"Luottamus on rakentunut vahvaksi"

Kari on itse kokenut reppuselkä-reissaajan elämää kiertäessään maailmaa edellisen parisuhteensa aikana ex-kumppaninsa kanssa.

Hän halusi tarjota samanlaista kokemusta myös Millalle: kun Milla otti virkavapaata, Kari tarjoutui hoitamaan tämän koiraa, että Millakin pääsisi reissuun.

Tällainen ratkaisu vaatii luottamusta ja toisen ihmisen kunnioittamista – onko tämä parisuhteen horjumaton elementti?

– Luulen että on. Luottamus on meillä rakentunut aika vahvaksi, Milla pohtii.

Arki ratkaisee

Pariskunta on kirjoittanut parisuhteista kertovan kirjan, jossa puhutaan arjen onnesta.

– Onnellisuutta on turha tavoitella, mutta se voi seurata jostain. Silloin kun se on seurausta niin se pysyy. Arjessa on joitakin sanoja, joilla se tarkistetaan. Minulle ne ovat olleet "hei", "kiitos", "anteeksi" ja "kippis", Kari naurahtaa. 

– Ulkomaan reissutkin ovat mahtavia juttuja, mutta ei suhdetta kuntoon lomalla laiteta.

Lue myös:

    Uusimmat