Läikytitkö glögiä liinalle? Näin tahra irtoaa

Sokerinen neste tarrautuu kankaaseen tiukasti, joten sen poistossa kannattaa toimia ripeästi. Mitä pidempään tahra ehtii kuivua, sitä tiukemmin se tarttuu.

Helpoiten tahra irtoaa, jos aloitat puhdistuksen heti. Ota liina pois pöydältä ja laita se lämpimään veteen. Ruiskauta tahran päälle vähän astianpesuainetta ja anna sen vaikuttaa hetki. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Varmistat, että liina pysyy kirkkaana, kun peset sen vielä pesukoneessa. Esikäsittele tahrakohta nestemäisellä pesuaineella. Laita koneeseen valkopesuaineen kera.

Mikäli liinalle läikkyy punaviiniglögiä, tahranpoistoon pätevät samat ohjeet kuin punaviinitahran poistoon. Jos et voi heti ryhtyä pesemään liinaa, sirottele tahran päälle reilusti suolaa, joka imee nesteen itseensä. Tahraa voi myös laimentaa kivennäisvedellä. Muussa tapauksessa toimi, kuten edellä.

Jos tahra ehtii kuivua oikein kunnolla, joudut ottamaan käyttöön kovemmat aineet. Tällöin tahrakohta tulisi esikäsitellä tahranpoistoaineella ja pestä kuumassa vedessä valkopesuaineella. Kokeile myös tahranpoistosuihkeita.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja