Laihialla henkilöauto törmäsi neljään tiellä olleeseen hevoseen – yksi ihminen loukkaantui vakavasti, hevoset kuolivat

Laihialla Pohjanmaalla sattui henkilöauton ja neljän hevosen yhteentörmäys sunnuntaina illalla. Turmassa loukkaantui vakavasti yksi autossa ollut ihminen. Muut kaksi autossa ollutta loukkaantuivat lievemmin.

Päivystävän palomestarin Tarmo Nevalan mukaan kaikki hevoset kuolivat. Kolme hevosta kuoli onnettomuudessa ja yksi jouduttiin lopettamaan heti turman jälkeen.

–  Auto oli ajanut Laihialta Tampereentietä, ja Jokikylän kohdalla neljä hevosta oli ollut nipussa (tiellä) ja niiden kanssa oli käynyt yhteentörmäys, Nevala kertoo.

Turmapaikan lähellä sijaitsee Nevalan mukaan hevostalli, josta hevoset olivat ilmeisesti karanneet.

–  Siinä lähettyvillä on hevostalli ja hevoset ovat olleet siinä aitauksessa. Jostain tuntemattomasta syystä hevoset ovat hypänneet yli sieltä aitauksesta, siinä aidassa ei ollut aukkoja tai mitään tämmöistä.

Nevala kertoo onnettomuuden tapahtuneen pimeän aikaan, mutta hän ei esimerkiksi tiedä, millainen valaistus turmapaikalla on.

Tampereentie suljettiin onnettomuuden jälkeen aluksi kokonaan liikenteeltä Jokikylän ja Kylänpään välillä. Yksi ajokaista oli edelleen suljettuna liikenteeltä kello 21.30 aikaan.

Hätäkeskus sai tiedon onnettomuudesta sunnuntaina illalla puoli kahdeksalta.

Lue myös:

    Uusimmat