Laihdutusgurun salaiset niksit: Näin sinun kannattaa muuttaa kotiasi!

Hurja muodonmuutos -sarjastakin tuttu Chris Powell paljastaa, että jääkaappisi sisällön lisäksi myös kotisi vaikuttaa siihen, minkä painoinen olet.

– Olemme tapojemme orjia ja mielellämme teemme asiat totuttuun tapaan, Chris Powell kirjoittaa Huffington Post -sivustolla.

Powellin mukaan meidän on pyrittävä tottumuksistamme eroon, mikäli mielimme elintapojen muuttamista parempaan suuntaan. Laihdutusguru kertoo, että yksi parhaita apuja painonpudotuksessa on muutoksien tekeminen ympäristöön – etenkin omaan kotiin.

1. Siivoa herkut pois

Powell kehottaa käymään keittiön läpi ja siivoamaan kaiken roskaruoan ja sokeriherkut pois niin jääkaapista kuin komeroidenkin perältä. Mikäli olet hamstrannut jotain myös olohuoneen pöydälle ja työhuoneeseen, heitä nekin menemään.

Tämä sääntö pätee myös työpaikkaasi – heitä surutta menemään laatikoistasi löytyvät suklaapatukat ja kieltäydy palaveripullista. Vaikka uskot pitäväsi mielihimosi kurissa, kaapeissa ja komeroissa lojuvat herkut ovat lopulta yksi suurimpia vihollisiasi.

2. Vaihda huonekalujen järjestystä

Jokaisesta kodista löytyy yleensä kaksi ongelmapistettä, mitä laihduttamiseen tulee: television alue ja makuuhuone. Järjestele siis laiskanlinnasi uuteen uskoon. Siirrä sohva kauemmas televisiosta ja tee television katselusta hieman vaikeampaa, jotta et lysähdä sen eteen yhtä helposti.

Tee muutoksia myös makuuhuoneeseen: pyri pitämään se mahdollisimman siistinä äläkä vietä siellä turhaa aikaasi. Unohda kirjan lukeminen sängyn päällä ja rauhoita se vain nukkumista ja rakastelua varten.

3. Motivoi itseäsi kuvien avulla

Onko tarkoituksenasi hankkia hoikempi uuma vai olla parempikuntoinen? Laita ympäri kotiasi kuvia, jotka motivoivat sinua ja kertovat tavoitteestasi. Tämä voi olla salainen aseesi heikkona hetkenä, kun mielesi tekee herkkuja.

4. Luota tuoksuihin

Siivoa kotisi useammin kuin ennen, sillä se auttaa pitämään ajatuksesi järjestyksessä ja tavoitteet mielessä. Chris Powellin mukaan raikas ja puhdas tuoksu on myös suuri apu elämänmuutoksen tekemisessä: käytä huonetuoksuja siivouksen yhteydessä, mutta varo liian makeita tuoksuja, sillä ne voivat herättää ruokahalusi.

5. Huomioi ympäristösi

Älä pyri vain laihduttamaan, vaan pyri pois huonoista tavoistasi kaikkinensa. Mikäli huomaat sortuvasi ruokakaupan kassalla suklaapatukkaan, et todennäköisesti syö tarpeeksi usein ja olet nälkäinen kauppaan mennessäsi – huomioi ongelma ja osta sen sijaan terveellisempi vaihtoehto välipalaksi, kuten banaani.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja