Lähtöpaikasta yllättäen etua Sebastien Ogierille? "Suorituskykymme on kohdillaan"

8:06
Tulosruutu: Kalle Rovanperä ajoi Kreikassa uransa toisen MM-rallivoiton.

Toyotan Sebastien Ogier on päättämässä kokopäiväisen ralliammattilaisen uransa jälleen yhteen mestaruuteen. Kun ajamatta on enää kolme MM-rallia, on ranskalaistähdellä tuntuva 44 pisteen johtoasema kuljettajien MM-sarjassa ennen tallikaveri Elfyn Evansia.

Ogierille kahdeksas MM-titteli on tärkeämpi kuin menestyminen jäljellä olevissa kilpailuissa hampaat irvessä. Ranskalaiskuski on mestari säätelemään vauhtiaan ja napsimaan jokaisesta rallista parhaat mahdollisen tuloksen olosuhteet huomioiden.

Tämän viikon Suomen MM-rallissa Ogier tuskin kärsii niin rajusti lähtöpaikastaan ensimmäisenä, sillä lokakuun alussa olosuhteet Keski-Suomen sorateillä ovat erilaiset kuin heinä-elokuun vaihteessa, jolloin Jyväskylän MM-ralli on totuttu viime vuosina ajamaan.

– Täytyy myöntää, että toivon kosteutta teille, jotta lähtöpaikasta ei olisi niin paljon haittaa. Varmasti ainakin kylmempää on luvassa kuin normaalisti, mutta testit antavat tarkemmat tiedon, mikä on olosuhde, Ogier sanoo.

Ogier testasi viimeisenä WRC-kuljettajana vasta kisaviikon maanantaina.

Toyotan WRC-autoilla niin ikään Suomessa ajavat Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi kertoivat molemmat Rallit.fi:lle, että pito oli selvästi paras testien ensimmäisillä vedoilla. Mitä enemmän tietä käytettiin sitä mutaisemmaksi ja liukkaammaksi se muuttui.

Kisan avauspäivälle on luvattu ennusteissa myös vesisadetta, mikä sopii Ogierille täydellisesti. Tuskin Ogier kuitenkaan on valmis isommin riskeeraamaan esimerkiksi voiton eteen, sillä MM-pisteet ovat ainoa asia, mitä multimestari miettii.

– Meidän automme on syntynyt näillä teillä, joten uskon, että suorituskykymme on kohdillaan. Odotan kuitenkin kovaa kisaa, enkä vähiten omilta tallikavereiltani. MM-sarjaa ei ole vielä ratkaistu, joten katsotaan, miten lähdemme tähän kisaan, Ogier pyöritteli.

MM-sarjan kakkosen Evansin on pakko lyödä Ogier Suomessa ja toivoa, että moni muukin kiilaa ranskalaisen edelle tuloksissa, jotta edes pieni oljenkorsi MM-tittelin suhteen säilyy.

– On totta, että kuljettajien MM-sarja on minun osalta nyt vaikeampi, mutta lähtökohtamme kisaan ei muutu. Suomessa yritän taas tehdä parhaan mahdollisen suorituksen kuten aina, Evans toteaa.

Evansilla on edellisestä Suomen MM-rallista aikaa peräti kolme vuotta, sillä vuoden 2019 kisa jäi walesilaiselta väliin, kun mies loukkasi selkäänsä Viron testirallissa.

– Odotan innolla, että pääsen pitkästä aikaa Suomen upeille pätkille.

Tähän aikaan vuodesta luvassa on uusia haasteita, mutta se tekee hommasta mielenkiintoisen. Sääolosuhteet voivat vaihdella ja ajamme myös pimeässä. Siksi testit olivat todella tärkeät, jotta totuimme taas vauhtiin ja saimme säädöt kohdilleen, Evans summasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja