Lahti katoaa Korisliiga-kartalta – viime sekunnin kori ratkaisi sarjapaikan kohtalon

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa pelattiin ottelu, jossa molemmat joukkueet saivat juhlimisen aihetta. Bisons Loimaa haki Lapuan Kobrista vierasvoiton 85–83, jolla Bisons varmisti sarjapaikkansa.

Kobriakaan niukka tappio ei paljoa harmittanut, sillä KTP-Basketin 102–115-tappio Lahdessa varmisti Kobrille alemman jatkosarjan kakkospaikan ja pääsyn pudotuspelien puolivälieriin Helsinki Seagullsia vastaan.

Lahdelle kotivoittokin oli karvas Bisonsin voitettua Lapualla. Joukkueiden ero sarjataulukossa on vain yhden voiton suuruinen Bisonsin eduksi, mutta Lahti ei pääse lauantain päätöskierroksella enää edelle Bisonsin voitettua kauden kaikki keskinäiset pelit.

Bisonsin voitto varmistui Lapualla vasta viimeisellä sekunnilla, kun Devante Brooks tippasi voittokorin juuri ennen loppusummeria.

Isaac Davidson heitti Bisonsille 17 pistettä ja Joona Tuomala Kobrille 23 pistettä.

Lahdessa kaksi pettynyttä

Lahdessa molemmat joukkueet pettyivät. Lahti Basketballia ei kotivoitto pelastanut putoamiselta Bisonsin voitettua oman pelinsä. Näin Lahti katoaa korisliigakartalta viiden liigakauden jälkeen.

Myös KTP-Basketille tulos Lahdessa oli pettymys, kun se menetti alemman jatkosarjan kakkospaikan ja pääsyn pudotuspeleihin.

Lahdesta Harrison Cleary varmisteli liigan korikuninkuutta 34 pisteellä. KTP:n takamieskollega Vincent Golson nakkasi 25 pistettä.

Tampereella pelattiin ilman panosta Pyrinnön ja Kouvojen kohtaamisessa. Tasainen peli kääntyi viime sekunneilla Kouvojen voitoksi Teemu Kristerin kolmen pisteen korilla tulokseen 73–71.

Kouvot oli jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton ja pudotuspelipaikan BC Nokiaa vastaan.

Pyrintö puolestaan vältti putoamisen myös jo aiemmin.

Kristeri ja Ricardo Lindo heittivät kumpikin Kouvoille 15 pistettä. Myös Pyrinnön tehomiehet päätyivät tasalukemiin, kun Luther Muhammad ja Nighael Ceaser pussittivat 20 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat