Hallitseva mestari Vilpas voittoputkessa Korisliigan joulutauolle

Miesten Korisliigan mestaruutta puolustava Salon Vilpas pääsi voittoputkessa joulutauolle, kun se voitti lauantain kotipelissään sarjakolmosen Kouvot 104–95.

Vaisusti marraskuussa pelanneelle mutta joulukuussa piristyneelle Vilppaalle voitto oli neljäs peräkkäinen.

Peli eteni tasaisesti kolme jaksoa, kun Kouvot kävi vielä edellä kolmannen neljänneksen lopulla. Neljättä jaksoa Vilpas hallitsi noin kymmenen pisteen erolla.

–  Teimme korin melkein joka kerralla, kun juoksimme hyökkäyskuvion suunnitellusti. Puolustuksessa olisimme voineet tehdä monta asiaa paremmin, mutta siinäkin onnistuimme silloin kun peliä ratkottiin, totesi Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen.

Peräti 70-prosenttisesti kahden pisteen heittonsa osuneesta Vilppaasta Marcus Lovett teki 20 pistettä ja Amir Hinton Kouvoille 32.

Liigaa johtava Kauhajoen Karhu Basket voitti kaikki syyskierroksen kotipelinsä. Tuorein voitto tuli Bisons Loimaasta 83–62.

Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä oleva Bisons antoi kärkijoukkueelle kohtuu hyvän vastuksen. Vasta viimeisellä kympillä kotijohto venyi 20 pisteen tuntumaan.

Lee Skinner teki voittajille 15 pistettä samoin kuin Zachary Copeland Bisonsille.

KTP kova Joensuussa

Liigassa neljäntenä joulutauolle lähtenyt KTP-Basket haki pisteet Joensuun Katajasta lukemin 82–72. Peli eteni koko ajan vierasjohdossa, joka kasvoi suurimmillaan 17 pisteeseen. Antwon Lillard teki vieraille 20 pistettä ja Nicholas Griffin Katajalle 23.

BC Nokia jatkoi tasaisia pelejä nyt Lahdessa, jossa se voitti Lahti Basketballin 103–99. Sarjataulukossa peräkkäin olleiden joukkueiden kohtaamisessa BC Nokia otti komennon kolmannella jaksolla, jonka se voitti 12 pisteellä.

Kahron Ross teki BC Nokialle 19 pistettä ja Zackery Bryant lahtelaisille 23.

Lapuan Kobrat päätti kolmen edellispelin tappion jälkeen syyskierroksen suurella kotivoitolla, kun se päihitti Uudenkaupungin Korihait 96–67.

Sarjajumbo Korihait pysyi Kobrien tuntumassa kolme jaksoa, mutta viimeisellä kympillä ero repesi Kobrien voitettua jakson 29–12.

Korisliigan korikunkku Christian Lutete pussitti Kobrille 34 pistettä. Mitchell Smith teki Korihaille 22 pistettä.