Mainos

Lähteet Reutersille: Yhdysvalloilla jopa neljä kertaa ilmoitettua enemmän joukkoja Syyriassa

Pentagonin odotetaan lähipäivinä ilmoittavan siitä, että Syyriassa on yhdysvaltalaisia joukkoja noin neljä kertaa ilmoitettua enemmän, kertovat viranomaislähteet uutistoimisto Reutersille.

Kahden nimettömän USA:n valtionhallinnossa työskentelevän lähteen mukaan maalla on Syyriassa noin 2 000 sotilasta, kun aiemmin on kerrottu vain noin viidestäsadasta. Joukot tukevat pääasiassa terroristijärjestö Isisiä vastaan taistelevia joukkoja Pohjois-Syyriassa.

Joukkojen kokoa on laskettu armeijan kirjanpitojärjestelmällä, joka otettiin käyttöön presidentti Barack Obaman virkakaudella. Joukkojen määrä on kerrottu julkisuuteen järjestelmässä olevan luvun mukaan. 

Järjestelmällä on asetettu enimmäismääriä joukkojen koolle eri maissa. Joukkojen komentajat ovat kuitenkin voineet kiertää rajoituksia tilapäisillä lisäyksillä tai tilaamalla sotilaita muista yksiköistä, ikään kuin alihankintana.

Lähteiden mukaan Pentagonin ilmoituksessa ei siis ole kyse joukkojen määrän lisäämisestä Syyrian, vaan tarkan luvun ilmoittamisesta.

Lähteet sanovat ilmoituksen joukkojen oikeasta koosta tulevan pian, jos aikatauluun ei tehdä viivytyksiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.