Prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät ole vastanneet kruunajaiskutsuun – vastassa saattaa olla jäätävä peliliike

13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt puhuttaa – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Mikäli prinssi Harry ja herttuatar Meghan osallistuvat kuningas Charlesin kruunajaisiin, saattavat he kohdata ennakkoon sovitun ja suunnitellun jäisen vastaanoton.

Maaliskuun alussa uutisoitiin prinssi Harryn ja hänen puolisonsa herttuatar Meghanin saaneen virallisen kutsun Harryn isän kuningas Charlesin kruunajaisiin, joita vietetään lauantaina 6. toukokuuta Lontoossa. Parin edustaja vahvisti tiedon. Yhdysvalloissa asuvat Harry ja Meghan eivät ole tiettävästi vastanneet vielä kutsuun, ja tietoa parin päätöksestä odotetaan herkeämättä. 

Muun muassa Daily Mail uutisoi, että mikäli Harry ja Meghan osallistuvat kruunajaisiin, saattavat he kohdata hyvin jäätävän ja ennakkoon suunnitellun vastaanoton kuninkaallisilta sukulaisiltaan, jotka ovat lähteiden mukaan kertoneet yksityisesti ystävilleen aikovansa antaa heille "kylmää kyytiä". 

– Toivottavasti heidän istumapaikkansa ovat Islannissa, eräs perhettä läheiseksi kuvailtu lähde on todennut lehdelle. 

– Monet perheenjäsenet eivät halua olla missään tekemisissä heidän kanssaan. Jos heidän on tavattava kruunajaisissa se olkoon niin, mutta he eivät halua seurustella heidän kanssaan. 

Harry ja Meghan vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. Tällä hetkellä he asuvat lastensa Archien, 3, ja Lilibetin, 1, kanssa Kalifornian Montecitossa. 

Parin kuopus Archie täyttää 4 vuotta samana päivänä, kun isoisä Charles kruunataan. Harryn ja Meghanin oletetaankin viettävän ainakin osan päivästä Archien kanssa, mikäli he matkustavat lapsineen Isoon-Britanniaan kruunajaisia varten.

Kutsu kruunajaisiin ei ole ulottunut Archieen ja Lilibetiin, sillä lähteet kertovat pienokaisten olevan kenties liian pieniä osallistumaan. Harryn isoveljen prinssi Williamin vanhempien lasten prinssi Georgen, 9, ja prinsessa Charlotten, 7, odotetaan osallistuvan kruunajaisiin, mutta lähteet kertovat Williamin ja hänen puolisonsa prinsessa Catherinen harkitsevan vielä sitä, onko heidän kuopuksensa prinssi Louis, 4, vielä liian pieni osallistuakseen tilaisuuteen.

Kysymys siitä, nähdäänkö Harry ja Meghan kruunajaisissa on herättänyt valtavasti spekulaatiota, sillä parin ja brittihovin jäsenten välit ovat hiertyneet. Pariskunta on avautunut useaan otteeseen julkisuudessa kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista, viimeisimpänä Harryn kohuomaelämäkerrassa, joka ilmestyi tammikuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja