Lähteet: Max Verstappen saamassa jättitarjouksen Mercedekseltä – tapaaminen jo ensi viikonloppuna

Viimeiset kolme kuljettajien maailmanmestaruutta F1:ssä voittanut Max Verstappen saattaa olla lähdössä Red Bullilta tallin sekasortoisen tilanteen vuoksi. Mediatietojen mukaan Mercedes tekee kaikkensa houkutellakseen hollantilaisen riveihinsä jo ensi kaudeksi.

Lewis Hamiltonin ensi kaudeksi Ferrarille menettävä Mercedes on yrittämässä mediatietojen mukaan kaikkien aikojen kaappausta. Tallin väitetään valmistelevan Max Verstappenille sopimustarjousta, joka pitäisi sisällään 150 miljoonan euron vuosipalkan. Asiasta raportoivat OE24 ja F1 Insider.

Huhujen mukaan keskusteluja Verstappenin leirin kanssa on tarkoitus käydä jo tällä viikolla Miamin F1-osakilpailun yhteydessä.

Mercedekselle näyttää avautuneen tilaisuus Verstappenin houkutteluun, kun Red Bullin sisäinen valtataistelu on ajanut mestaritallin sekasortoiseen tilaan. Tallipäällikkö Christian Hornerin ja neuvonantaja Helmut Markon kuppikunnat ovat tulehduttaneet ilmapiirin ilmeisesti niin perinpohjaisesti, että tallin menestyksen yksi suurimmista avaintekijöistä, tekninen johtaja ja suunnittelijanero Adrian Neweyn kerrotaan lähtevän muualle.

Neweyn tuleva osoite on toistaiseksi vielä arvoitus, mutta Mercedeksen, Aston Martinin ja Ferrarin kerrotaan olevan äärimmäisen kiinnostuneita brittigurun palveluksista.

Mestarikuski Verstappenin sopimus Red Bullilla kattaa kauden 2028 loppuun asti, mutta mediatietojen mukaan se on sidottu Helmut Markon pestiin Red Bullilla. Jos Marko joutuu lähtemään energiajuomatallista, Verstappenin siirto tulee mahdolliseksi.

Mediassa onkin spekuloitu Markon ja Verstappenin siirtyvän Red Bullilta yhtenä pakettina Mercedekselle.

Lue myös:

    Uusimmat