Lahjoittajat avokätisiä – turvapaikanhakijat kaipaavat miesten vaatteita ja konsolipelejä

Suomalaiset ovat antaneet runsaskätisesti vaatelahjoituksia turvapaikanhakijoille. Pulaa on kuitenkin edelleen miesten hyväkuntoisista talvivaatteista ja  kengistä.   

Monin paikoin lahjoituksia on tullut niin paljon, että SPR on jo toppuutellut niiden tulvaa. Kontti-myymälätoiminnan johtaja Leevi Heimonen kuitenkin kiittelee auliisti kansan auttamishalua.     
– Yksittäisten ihmisten vaatelahjoituksia otetaan edelleen vastaan.

Isommista keräyseristä pitäisi ainakin ilmoittaa etukäteen.  
Lahjoituksia toimitetaan Konteista vastaanottokeskuksiin ja hätämajoitusyksiköihin sen mukaan, mistä niissä on tarvetta. Lisää tilaa lajittelua varten on vuokrattu Porissa, Turussa, Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla.     

– Parasta olisi, jos ihmiset voisivat viedä lahjoituksia suoraan täsmäapuna keskuksiin. Sitä ennen kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä paikalliseen SPR-piiriin  tai suoraan vastaanottokeskukseen ja kysyä, mistä on pulaa.  

Heimonen arvelee, että tarvetta on miesten talvivaatteiden lisäksi myös erilaisiin aktiviteetteihin liittyvistä lahjoituksista. Näitä voisivat olla vaikka biljardi- ja pingispöydät tai konsolipelit. Hän muistuttaa, että SPR:n lisäksi vastaanotto- ja hätämajoitusyksiköiden ylläpitäjiin kuuluu myös esimerkiksi kuntia ja yksityisiä yrityksiä.  

SPR:n Hämeen-piirin lajittelukeskus Tampereen Hervannassa pullistelee tavaraa. Keskus kokoaa yhteen noin 40 vapaaehtoistyöntekijää, jotka hakevat tavaroita keskukseen, lajittelevat niitä ja vievät eteenpäin.

Avustustyöntekijä Keijo Mäkelä kertoo, että miesten vaatteita viedään suoraan vastaanottokeskuksiin, naisten tekstiilejä puolestaan toimitetaan esimerkiksi kansainväliseen apuun.  

Lue myös:

    Uusimmat