Lähihoitaja raiskasi muistisairaan törkeästi – huumasi kipulääkkeellä

Hovioikeus kovensi tuomiota tapauksessa, jossa lähihoitaja oli törkeästi raiskannut muistisairaan potilaan. Korotus tuli siitä, että miehen katsottiin lisäksi pahoinpidelleen toisen potilaan huumelääkkeellä.

Rikokset tapahtuivat Nakkilassa vuosina 2021–2022.

Näytön perusteella käräjäoikeus totesi, ettei jäänyt epäselvyyttä siitä, että palvelukodin muistisairaiden yksikössä lähihoitajana toiminut mies oli iäkkään asukkaan kanssa yhdynnässä. Rikos tapahtui kesäkuussa 2022.

Mies oli törkeän raiskauksen yhteydessä annostellut voimakasta, kipulääkkeenä käytettyä oksikodoniliuosta ruiskulla uhrin suuhun. Oikeuden mukaan teko oli tehty erityisen julmalla ja nöyryyttävällä tavalla.

Mies oli lisäksi syyllistynyt myös huumausainerikokseen. Mies määrättiin lisäksi maksamaan raiskauksen uhrille 10 000 euron kärsimyskorvaukset ja 1000 euron korvaus kivusta ja särystä.

Hovioikeus katsoi myös pahoinpidelleen lääkkeellä

Tuomiosta valitettiin hovioikeuteen.

Hovioikeus katsoi asian samoin kuin käräjäoikeus, paitsi tuomitsi miehen lisäksi myös pahoinpitelystä. Mies oli tässä teossa ruiskuttanut samaista oksikodoniliuosta erään muistisairaan vanhuksen suuhun. Vuoteenomaa uhria luonnehdittiin puolustuskyvyttömäksi.

Tuomiosta käy ilmi, että mies oli käyttänyt itsekin oksikodonia ja hän jäi kiinni tätä ainetta hallussaan.

Vuonna 1967 syntyneen Pasi Pentti Petteri Ketosen tuomiota korotettiin hovioikeudessa kolmella kuukaudella, jolloin mies tuomittiin yhteensä 4 vuoden 9 kuukauden vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan pahoinpitelyn uhrille 1000 euron kärsimyskorvauksen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Miten uusi laki kiristää seksuaalirikosten määrittelyä ja rangaistuksia? 9:52
Vuosi sitten kerrottiin, miten uusi laki kiristää seksuaalirikosten määrittelyä ja rangaistuksia.

Lue myös:

    Uusimmat