Lähestyykö keski-ikä? Älä anna muiden määritellä, saatko olla nuorekas

Älä anna ikäsi, tai varsinkaan muiden määritellä sitä, saatko enää olla nuorekas.

Ikääntyminen esitetään jenkkielokuvissa kriisin ja elämänmuutoksen tilana. Kolmekymppisenä nainen tajuaa, ettei olekaan enää nuori. Seuraavaksi vuodatetaan karvaita kyyneliä.

Älä usko elokuviin. Niissä vanhempi mies on usein seksikäs hurmaaja, mutta vanhempi nainen nähdään kärttyisän anopin roolissa – jos hän siis ylipäätään saa roolin.

Älä anna muiden määritellä sitä, saatko enää olla seksikäs tai nuorekas. Käytä niitä vaatteita, joissa olosi tuntuu mukavalta, vaikka ne olisivatkin jonkun muun mielestä ”turhan nuorekkaita”. Sama pätee seksielämääsi. Viriili, aktiivinen seksin harrastaminen jatkuu usein niin sanottuun mummi-ikään asti, vaikka mainokset yrittävätkin uskotella muuta.

"Missäs ne teidän lapset viipyy?"

Kun ikää alkaa tulla, saatat kuulla, että vaihtoehtosi hupenevat. Kohta et enää saa lapsia, eikä kolmenkympin jälkeen enää kannata vaihtaa työpaikkaa – olethan uurastanut jo viisi vuotta nykyisessä työssäsi!

Sen sijaan, että itkisit menetettyjen mahdollisuuksien perään, ajattele kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita ikäsi sinulle tuo. Kenties olet tasapainoisempi kuin kymmenen vuotta sitten, tai olet juuri alkanut etsiä itseäsi, koska parikymppisenä et kehdannut.

Vanhenemisen väitetään olevan täynnä kriisejä. Kolmekymppisenä pitäisi alkaa vakavasti miettiä perhettä tai sen puutetta, työtä tai sen vaihtamista, raha-asioita… Eikä mietintä suinkaan lopu siihen, sillä viisikymppisenä on edessä uusi kriisi.

Jokainen on tehnyt asioita, jotka haluaisi peruuttaa tai muuttaa. Kyse ei ole siitä, kuinka monta kertaa mokasit, vaan siitä, kuinka monta kertaa jatkoit matkaa virheistä huolimatta.

Opi menneisyydestäsi. Kivut ja erheet tekevät sinusta vahvemman ja ymmärtäväisemmän. Se ei ole pahe, vaan hyve, jonka voi saavuttaa vain ikääntymisen myötä.

Osittainen lähde: Life.gaiam.com  

 

Lue myös:

    Uusimmat